Избор на редактора

Данъчните дават препоръки за отговорна игра

от BetNews

23.12.2022Хазартът във всичките му форми е популярно забавление сред пълнолетните българи. Възможно е обаче, залисани в играта, да претърпят непредвидени загуби. За да е истински забавна играта, е важно да сте отговорни, когато залагате, съветват от Националната приходна агенция (НАП).

 1. Мислете за залагането/участието в хазартни игри като средство за забавление, а не като на източник на доходи.
 2. Определете си предварително бюджет, който можете да похарчите. Той не бива да надвишава 5% от нетните ви доходи.
 3. Проследявайте сумите, докато играете и залагайте само толкова, колкото можете да си позволите да загубите.
 4. Не преследвайте загубите си. Опитвайки се да си върнете изгубеното, е възможно да нанесете по-големи щети върху бюджета си.
 5. Проследявайте времето, което прекарвате в залагане/участие в хазартни игри.
 6. Редувайте залагането/участие в хазартни игри с други дейности за забавление. Ако участие в хазартни игри е единствения ви начин на развлечение помислете дали в действителност все още се забавлявате.
 7. Правете чести почивки – движете се, дишайте чист въздух, хапнете или пийнете нещо. Продължителното залагане води до загуба на перспективата и представа за време.
 8. Не залагайте под въздействието на алкохол или други опиати.
 9. Не залагайте, когато сте разстроени или стресирани.
 10. Залагайте само с пари, които са налични –не вземайте пари назаем и не използвайте парите, които са предназначени за нужди като наем, сметки или храна.
 11. Задайте си бюджет и/или си наложете времеви лимити. Има налични инструменти, како на повечето мобилни и интернет сайтове за хазарт, които да ви помогнат да наблюдавате играта си, така и безплатни приложения, чрез който да го направите.
 12. Ако вече не се забавлявате, спрете да играете.
 13. Ако чувствате, че започвате да прекалявате с участие в хазартни игри или че вашите залагания се превръща в проблем, поговорете с някого.
 14. Не разчитайте на стратегии за „добър късмет“ – те не увеличават шансовете ви за печалба
 15. Винаги четете игралните условия и правила на игрите. Уверете се, че сте наясно на какво точно залагате, какви са ограниченията, правилата на промоциите или бонус офертите.
 16. Уверете се, че участвате в хазартни игри, които се предлагат от лица, които имат лиценз.
 17. Избягвайте споделяне на лична информация с трети страни. Ако някой ви попита за личните ви данни, за да отвори нов акаунт за онлайн хазарт, той може да се опитва да избягва ограничения, наложени върху собствената му хазартна дейност или да улесни престъпна дейност като пране на пари, уреждане на мачове или други измами. Също така се  повишава рискът от кражба на самоличност.
Рискова хазартна личност ли си: тест за самооценка на навиците
ПРОЧЕТИ


ОЩЕ НОВИНИ

image

Фарьорските острови – спечелени на покер от краля на Дания през 1814 година

Фарьорските острови в момента са автономна област в кралство Дания. Те са разположени между Норвегия и Исландия. В превод името означава „овчи острови“. Гербът на островите е с нарисуван овен, който най-точно символизира наименованието им. Националното знаме е бяло с кръст в червено и синьо. Това е знак за принадлежността на държавата към другите скандинавски […]

image

Машините на GeWeTe не се плашат от еврото

Иновативни системи за боравене с пари в брой, подходящи за всички при управление на игрални зали и казина. Така с едно изречение може да опишем машините на немската компания GeWeTe, които през последните 30 години се доказаха като висококачествени, сигурни и надеждни решения при обработката на пари. Още повече на прага на предизвикателството за хазартните […]

image

Диян Станев е шампион на SPT High Stakes Edition

Диян Станев стана шампион в главното събитие на Smart Poker Tour – High Stakes Edition, след като направи сделка с Мартин Цанков. Така двамата спечелиха по 69 500 лв., а титлата бе за Станев. На трето място с награда от 36 000 лв. се класира Валери Савов, а четвърти с 26 000 лв. е Костадин […]