Избор на редактора

Доходите от хазарт над 5000 лeва ще бъдат обявявани в НАП

от BetNews

22.12.2022Данъчните ще събират информация не само за облагаемите, а и за необлагаемите доходи. Нововъведението е факт след промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, които парламентът прие на второ четене.

В приходната агенция ще бъде направен регистър на всички получени доходи. След създаването му социални помощи, например за отопление или за енергийно бедни, ще се дават само на хората, които имат доходи под определен праг, а за това трябва да е ясно какъв е общият размер на доходите.  Ако човек спечели от хазарт, може да му спрат някои от социалните помощи.

Данъчните дават препоръки за отговорна игра
ПРОЧЕТИ

Фирмите и самоосигуряващите се граждани ще подават в НАП информация за всички изплатени на граждани доходи, дори за тях да не се дължат данъци. Организаторите на хазартни игри ще декларират в НАП всички изплатени печалби в размер над 5000 лв., гласят приетите текстове.

В резултат, ако човек спечели 5000 лева от хазарт, ще му спрат помощите за отопление и детските, защото доходите в семейството ще надминат прага за предоставяне на подпомагане.

Гражданите по желание ще могат да декларират всичките си необлагаеми доходи с подаване на годишна данъчна декларация. Целта е, ако например получат голяма сума от хазарт и решат да купят скъп апартамент или кола, да не се налага НАП да прави проверка откъде са им парите.

За начинаещи: Какво представлява бетингът и каква е неговата история?
ПРОЧЕТИ


ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]