Избор на редактора

Доходите от хазарт над 5000 лeва ще бъдат обявявани в НАП

от BetNews

22.12.2022Данъчните ще събират информация не само за облагаемите, а и за необлагаемите доходи. Нововъведението е факт след промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, които парламентът прие на второ четене.

В приходната агенция ще бъде направен регистър на всички получени доходи. След създаването му социални помощи, например за отопление или за енергийно бедни, ще се дават само на хората, които имат доходи под определен праг, а за това трябва да е ясно какъв е общият размер на доходите.  Ако човек спечели от хазарт, може да му спрат някои от социалните помощи.

Данъчните дават препоръки за отговорна игра
ПРОЧЕТИ

Фирмите и самоосигуряващите се граждани ще подават в НАП информация за всички изплатени на граждани доходи, дори за тях да не се дължат данъци. Организаторите на хазартни игри ще декларират в НАП всички изплатени печалби в размер над 5000 лв., гласят приетите текстове.

В резултат, ако човек спечели 5000 лева от хазарт, ще му спрат помощите за отопление и детските, защото доходите в семейството ще надминат прага за предоставяне на подпомагане.

Гражданите по желание ще могат да декларират всичките си необлагаеми доходи с подаване на годишна данъчна декларация. Целта е, ако например получат голяма сума от хазарт и решат да купят скъп апартамент или кола, да не се налага НАП да прави проверка откъде са им парите.

За начинаещи: Какво представлява бетингът и каква е неговата история?
ПРОЧЕТИ


ОЩЕ НОВИНИ

image

Швеция глоби онлайн оператор с над 620 хиляди евро заради недостатъчна защита на играчите

Хазартният регулатор в Швеция глоби онлайн оператора Kanon Gaming с над 620 хиляди евро заради множество нарушения. Сред тях е недостатъчната защита на играчи, показващи признаци на прекомерно залагане. Kanon Gaming поддържа в момента четири лицензирани уебсайта в страната. Установените нарушения след проведеното от властите разследване са свързани със задължението за грижа в шведския закон […]

image

Британската комисия по хазарта проверява стотици залози за датата на изборите

Британската комисия по хазарта проверява стотици залози, направени относно датата на изборите в Обединеното кралство. Регулаторът съобщи, че разширява разследването си, след като стана ясно, че няколко представители на Консервативната партия на британския премиер Риши Сунак и приближени до нея са залагали за датата, преди тя да бъде официално съобщена. Комисията разследва „партия за залагания […]

image

Елиминациите на Евро 2024: програма и резултати

Груповата фаза на UEFA EURO 2024 официално приключи и следва да следим и гледаме елиминациите на Европейското първенство. Големите губещи като най-слаби трети отбори са Унгария и Хърватия, които се прибират у дома, като същата съдба сполетя също така и Шотландия, Чехия, Украйна, Сърбия, Албания и Полша. Още на 29-и юни предстои да гледаме срещите […]