Геймблинг

Джакпотът в лотарията „Мега милиони“ нарасна до $1,55 милиарда

от BetNews

07.08.2023Джакпотът в американската лотария „Мега милиони“ се покачи до приблизително 1,55 милиарда щатски долара, след като в петък вечерта нямаше голям победител, съобщава АП.

Ако някой удари джакпота във вторник, когато ще се проведе следващото теглене, наградата ще бъде една от най-големите в историята на лотарията в САЩ.

Шансовете за спечелване на натрупаната сума в „Мега милиони“ – независимо от размера му – са около 1 към 302,6 милиона.

Съществува дълъг списък от редки събития, които са по-вероятни от спечелването на джакпота в „Мега милиони“ или „Пауърбол“.

6 664 130 причини да пуснете тото тази седмица
ПРОЧЕТИ

Често срещано сравнение е вероятността да бъдете ударени от мълния веднъж в живота си, която е около 1 на 15 300. Дори ако човек си купува лотариен билет за всяко теглене в продължение на 80 години – два пъти седмично за „Мега милиони“ и три пъти седмично за „Пауърбол“ – вероятността да спечелите ще бъде много по-малка, отколкото да бъдете ударени от мълния веднъж в живота си, казва професорът по математика от Сиракузкия университет Стивън Диас.

„Малко по-мрачен пример“, добавя друг експерт математик, е сравнението на шансовете за спечелване на лотарията с попадане в автомобилна катастрофа с фатален край на път за магазина. „Представете си, че трябва да изминете половин миля, за да си купите лотариен билет, така че имате 1 миля път в двете посоки. Вероятността да загинете в автомобилна катастрофа по време на пътуването, за да си купите билет, е около 4 пъти по-голяма, отколкото да спечелите“, уточнява експертът.

За да бъде изживяването от хазартните игри приятно и вълнуващо, играчите трябва запазват контрол над ситуацията и да залагат отговорно. BetNews ви съветва да залагате разумно!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК за още интересни новини от развлекателния сектор.ОЩЕ НОВИНИ

image

Покериграчът Стоян Обрешков пред BetNews за професията, успехите и щастието като начин на живот

Професионалният покер играч Стоян Обрешков в откровено интервю за BetNews: – Мисля, че доста добре ме описват думите – professional risk taker – Турнирът, който ще бележи кариерата ми като върхово постижение, все още предстои – В покера, ако не си изцяло отдаден, успехите, които ще пожънеш, ще са средна работа, както и парите, които […]

image

Борис Колев и Фахредин Мустафов с шампионски титли в Кипър

През последните години Кипър се превърна в една от любимите покер дестинации за родните играчи. От 1-ви до 12-ти май там се проведе фестивалът Merit Mediterranean Poker Party, където българското участие бе отново отлично. Борис Колев стана шампион на $2,000+200 No Limit Hold’em – EAPT Grand Final (Event #3), където участие взеха 1565 играчи и […]

image

Президентът се отказа от ветото, забраната на хазартната реклама влиза в сила

Президентът Румен Радев няма да наложи вето върху промените в Закона за хазарта, с които се предвижда забрана на рекламата на хазарт в медиите. От сайта на Държавния вестник става ясно, че законът ще бъде обнародван в утрешния брой на вестника. Миналата седмица държавният глава заяви пред журналисти, че не е взел окончателно решение за промените […]