Спорт

Голям залог: Как спортистите се пазят от Covid-19 преди зимната олимпиада

от Екип

01.02.2022За спортисти, които се състезават на Зимните олимпийски игри, пристигането в Пекин в добро здраве е решаваща част от подготовката им. Положителна проба за Covid-19 води до пропускане на шанса да се състезават в игрите, които започват на 4 февруари.

Участниците в игрите стриктно спазват противоепидемичните мерки

На фона на множеството от мерки срещу Covid-19, спортистите трябва да запишат два отрицателни теста преди да заминат за Пекин – условие, което не могат да прескочат. За да се открият заразите бързо, всеки участник ще си прави по един PCR тест ежедневно.

Американската скиорка Хана Соар разказва пред CNN, че месеци преди игрите е била изолирана в отделна къща, поръчва си хранителни стоки по куриер и носи маска под грейката дори докато кара ски.

На летните олимпийски игри в Токио 41 спортисти дадоха положителна проба за Covid-19 и голяма част от тях са наложи да напуснат игрите. В Пекин броят им вече е по-голям, само в събота бяха “хванати” 36 с коронавирус.

Организаторите се надяват, че затворената система на балона ще ограничи разпространението на Covid-19 по време на Игрите. Той включва хотели и собствена транспортна услуга на събитието, като ефективно изолира участниците в Игрите от останалата част от населението.

Спортистите с положителна проба за Covod-19 биват изолирани

Но какво става с болните спортисти? Тези, които имат положителен тест, няма да могат да се състезават и ще бъдат изпратени в болница за лечение при проявени симптоми. Ако нямат признаци на болестта, ще бъдат в изолация. Само след два отрицателни теста в продължение най-малко на 24 часа може да се излиза от карантината.

Близо 3000 атлети ще се състезават в 15 дисциплини в Пекин 2022 г. С наближаването на Игрите, всички те ще се молят положителен тест да не провали шансовете им. В последните дни в Китай бе наложена карантина на няколко многомилионни града.ОЩЕ НОВИНИ

image

Швеция глоби онлайн оператор с над 620 хиляди евро заради недостатъчна защита на играчите

Хазартният регулатор в Швеция глоби онлайн оператора Kanon Gaming с над 620 хиляди евро заради множество нарушения. Сред тях е недостатъчната защита на играчи, показващи признаци на прекомерно залагане. Kanon Gaming поддържа в момента четири лицензирани уебсайта в страната. Установените нарушения след проведеното от властите разследване са свързани със задължението за грижа в шведския закон […]

image

Британската комисия по хазарта проверява стотици залози за датата на изборите

Британската комисия по хазарта проверява стотици залози, направени относно датата на изборите в Обединеното кралство. Регулаторът съобщи, че разширява разследването си, след като стана ясно, че няколко представители на Консервативната партия на британския премиер Риши Сунак и приближени до нея са залагали за датата, преди тя да бъде официално съобщена. Комисията разследва „партия за залагания […]

image

Елиминациите на Евро 2024: програма и резултати

Груповата фаза на UEFA EURO 2024 официално приключи и следва да следим и гледаме елиминациите на Европейското първенство. Големите губещи като най-слаби трети отбори са Унгария и Хърватия, които се прибират у дома, като същата съдба сполетя също така и Шотландия, Чехия, Украйна, Сърбия, Албания и Полша. Още на 29-и юни предстои да гледаме срещите […]