Спорт

Голям залог: Как спортистите се пазят от Covid-19 преди зимната олимпиада

от Екип

01.02.2022За спортисти, които се състезават на Зимните олимпийски игри, пристигането в Пекин в добро здраве е решаваща част от подготовката им. Положителна проба за Covid-19 води до пропускане на шанса да се състезават в игрите, които започват на 4 февруари.

Участниците в игрите стриктно спазват противоепидемичните мерки

На фона на множеството от мерки срещу Covid-19, спортистите трябва да запишат два отрицателни теста преди да заминат за Пекин – условие, което не могат да прескочат. За да се открият заразите бързо, всеки участник ще си прави по един PCR тест ежедневно.

Американската скиорка Хана Соар разказва пред CNN, че месеци преди игрите е била изолирана в отделна къща, поръчва си хранителни стоки по куриер и носи маска под грейката дори докато кара ски.

На летните олимпийски игри в Токио 41 спортисти дадоха положителна проба за Covid-19 и голяма част от тях са наложи да напуснат игрите. В Пекин броят им вече е по-голям, само в събота бяха “хванати” 36 с коронавирус.

Организаторите се надяват, че затворената система на балона ще ограничи разпространението на Covid-19 по време на Игрите. Той включва хотели и собствена транспортна услуга на събитието, като ефективно изолира участниците в Игрите от останалата част от населението.

Спортистите с положителна проба за Covod-19 биват изолирани

Но какво става с болните спортисти? Тези, които имат положителен тест, няма да могат да се състезават и ще бъдат изпратени в болница за лечение при проявени симптоми. Ако нямат признаци на болестта, ще бъдат в изолация. Само след два отрицателни теста в продължение най-малко на 24 часа може да се излиза от карантината.

Близо 3000 атлети ще се състезават в 15 дисциплини в Пекин 2022 г. С наближаването на Игрите, всички те ще се молят положителен тест да не провали шансовете им. В последните дни в Китай бе наложена карантина на няколко многомилионни града.ОЩЕ НОВИНИ

image

Хазартни анимета забавляват с мисловни игри и стратегии

Кои са десетте най-известни рисувани филми за залагания? Високи залози, интригуващи мисловни игри, неочаквани стратегии и креативност – това са само част от вълнуващите елементи на така наречените „хазартни анимета“. През последните години те добиват особена популярност. „Аниме“ е термин, който традиционно обозначава създадените в Япония нарисувани анимационни филми и сериали. Съществуват много жанрове аниме […]

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]