Избор на редактора

Илън Мъск уволни покер играч заради разследване на ФБР

от BetNews

18.07.2022


Снимка


Американският бизнесмен Илън Мъск е уволнил съветника си по благотворителност Игор Курганов. Руснакът, който е известен бивш професионален покер играч, известно време отговаряше за благотворителни дейности, парите за които идваха от състоянието на Мъск на стойност 230 милиарда долара.

Според The Wall Street Journal (WSG) Игор Курганов е роден в Русия, но е израснал в Германия. Още на 20-годишна възраст той печели слава като умел играч на покер.

Курганов е съосновател на групата Raising for Effective Giving

Бившият покер играч се превръща във филантроп, който е активен в пространството за ефективен алтруизъм.

Илон Мъск започва да общува с Игор Курганов на социални събития. През зимата на 2021 г. бизнесменът предлага на Курганов да управлява акции на Tesla на стойност 5,7 милиарда долара. Парите трябваше да отидат за благотворителност.

Тогава стана ясно, че нaй-бoгaтият чoвeĸ в cвeтa e дapил пoвeчe oт 5 млн. aĸции oт eлeĸтpичecĸия aвтoмoбилeн пpoизвoдитeл в пepиoдa мeждy 19 и 29 нoeмвpи 2021 г. Сумата е една от най-големите благотворителни в историята.

Освобождаването му е следствие на разследване ФБР

Според WSJ известно време по-късно агент на ФБР започва да провежда предварително разследване срещу Курганов. Предполага се за идентифициране на чужда намеса в дейността на американски корпорации.

Агентът на ФБР се e интересувал и как новодошъл толкова бързо е приет във вътрешния кръг на Илон Мъск.

Според изданието доверието на Мъск в Курганов е подразнило Джаред Бирчал, 48-годишният ръководител на фирмата, която управлява състоянието на Илон Мъск.

Мормон срещу изгонен от колежа

Докато Бирчал е предан мормон, Курганов е бивш професионален покер играч, който казва, че е бил изгонен от колежа, защото е пушил твърде много марихуана.

Именно Бирчел, след като научил за проверката на ФБР, се обърнал към Илон Мъск с молба да уволни Игор Курганов.

WSJ съобщава, че в крайна сметка парите на Илон Мъск не са били изразходвани за проекти, за които отговаря Игор Курганов. Той не е обвинен в никакви нарушения от ФБР.ОЩЕ НОВИНИ

image

Хазартни анимета забавляват с мисловни игри и стратегии

Кои са десетте най-известни рисувани филми за залагания? Високи залози, интригуващи мисловни игри, неочаквани стратегии и креативност – това са само част от вълнуващите елементи на така наречените „хазартни анимета“. През последните години те добиват особена популярност. „Аниме“ е термин, който традиционно обозначава създадените в Япония нарисувани анимационни филми и сериали. Съществуват много жанрове аниме […]

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]