Любопитно

Индонезия блокира новия домейн на Туитър заради хазарт и порнография

от BetNews

27.07.2023Домейнът X.com, с който Илон Мъск ребрандира социалната мрежа Туитър, бе блокиран в Индонезия заради забранените със закон в страната хазарт и порнография. Длъжностните лица смятат обаче, че това ще е временен проблем за сайта. Причината – забраненото съдържание е било предлагано, всъщност, от предишните собственици на уеб домейна, съобщава сайтът engadget.com.

Според изявление на генералния директор по информация Усман Кансонг пред медии компанията Х, доскоро позната като Туитър, вече се е свързала с властите и изпраща писмо, за да докаже, че тя поема собствеността върху X.com.

Разрешаването на проблема с блокирането на X.com в Индонезия е по-скоро формалност, отколкото голяма правна пречка, смятат от engadget.com. Съдебни дела, свързани с ребрандирането на Туитър обаче са възможни, тъй като Meta, Microsoft и много други компании вече притежават търговски марки на X.

Компанията може да има проблеми с регистрирането и защитата на търговски марки. Компанията дори е срещнала затруднения със смяната на табелите си. Екип, който е събарял знака на Twitter в Сан Франциско, е трябвало да спре заради проблеми с разрешителното, оставяйки буквите „er“ (от Twitter) и старото лого непокътнати.

Мъск обяви внезапния преход като част от по-широк план за превръщане на Twitter в “супер приложение” като китайското WeChat. На теория се очаква, че то ще може да бъде използвано за плащания, съобщения и други задачи, които надхвърлят досегашните функции на социалните медии.

Платформата се опита и да насочи потребителите към своята платена услуга Туитър Блу. Срещу 8 долара на месец тя предлага на потребителите възможността да публикуват по-дълги постове. В същото време обаче компанията ограничи съществуващите услуги, предлагани от мрежата.

За да бъде изживяването от хазартните игри приятно и вълнуващо, играчите трябва запазват контрол над ситуацията и да залагат отговорно. BetNews ви съветва да залагате разумно!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК за още интересни новини от развлекателния сектор.ОЩЕ НОВИНИ

image

Фарьорските острови – спечелени на покер от краля на Дания през 1814 година

Фарьорските острови в момента са автономна област в кралство Дания. Те са разположени между Норвегия и Исландия. В превод името означава „овчи острови“. Гербът на островите е с нарисуван овен, който най-точно символизира наименованието им. Националното знаме е бяло с кръст в червено и синьо. Това е знак за принадлежността на държавата към другите скандинавски […]

image

Машините на GeWeTe не се плашат от еврото

Иновативни системи за боравене с пари в брой, подходящи за всички при управление на игрални зали и казина. Така с едно изречение може да опишем машините на немската компания GeWeTe, които през последните 30 години се доказаха като висококачествени, сигурни и надеждни решения при обработката на пари. Още повече на прага на предизвикателството за хазартните […]

image

Диян Станев е шампион на SPT High Stakes Edition

Диян Станев стана шампион в главното събитие на Smart Poker Tour – High Stakes Edition, след като направи сделка с Мартин Цанков. Така двамата спечелиха по 69 500 лв., а титлата бе за Станев. На трето място с награда от 36 000 лв. се класира Валери Савов, а четвърти с 26 000 лв. е Костадин […]