Виртуални Спортове

Компания на Дейвид Бекъм образова родители за електронните спортове

от BetNews

09.02.2024Guild Esports ще учи майки и бащи как да играят на Fortnite

Притежаваната от Дейвид Бекъм компания Guild Esports обяви началото на своята програма Parental Power Up. В рамките на инициативата родители ще бъдат образовани по темите, свързани с електронните спортове, игрите и безопасността онлайн. Участниците в програмата също ще научат основите на Fortnite, за да се насърчи тяхното участието в забавленията на децата им, съобщава сайтът europeangaming.eu.

Родителите, които се запишат в Parental Power Up, ще вземат участие в редица обучителни упражнения, които целят да развият техните игрови умения и да насърчат осъществяването на съвместни сесии с децата им. Онлайн сигурността е неразделна част от програмата, заради което в нея има и серия от майсторски класове на тази тема, които да са от полза както за родителите, така и за децата.

Според скорошен доклад на регулатора Ofcom 72% от децата на възраст 8-17 години играят видеоигри в интернет и

почти една четвърт от родителите (22%) не контролират онлайн дейността на своите наследници

във възрастовата група от 8 до 11 години. Това е довело до това, че 22% от децата разговарят с хора, които не познават, когато играят.

Ясно бяха идентифицирани потенциално вредните концепции и сценарии, които ние – родители и деца – може да не сме обмислили, докато сме потопени в игровото изживяване, коментира Джед Лестър. Той е родител, участвал в първоначалното пилотно издание на Parental Power Up.

Като част от програмата родителите ще бъдат поканени в Sky Guild Gaming Center в Лондон, където ще имат възможност да се научат как да се ангажират със заниманията на децата си и да поставят граници по здравословен начин. Децата ще бъдат научени на най-добрите практики за това как да се държат в онлайн пространствата.

Тази програма служи като продължение на работата, която Guild Esports вече извършва в своята местна общност. През 2023 г. повече от 700 деца са гостували в Sky Guild Gaming Center за образователни дни, където също научиха за психичното здраве и храненето чрез електронните спортове.

„Тъй като индустрията на игрите продължава да расте и все повече млади хора се стремят да работят в електронните спортове и състезателните игри, ние искаме да поемем отговорността да гарантираме, че родителите са осведомени и разбират цифровите технологии и възможностите на електронните спортове. Ние смятаме, че тази програма за повишаване на уменията е идеално средство за развиване на това разбиране по начин, който е ангажиращ и автентичен“, казва Джасмин Ский, главен изпълнителен директор на Guild Esports.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]