Любопитно

Кралят на Инстаграм Дан Билзериан – живот на пълни обороти

от Янислава Метларова

26.09.2021Скъпи яхти, бързи коли, красиви жени, покер турнири и купон без край. Да, така изглежда ежедневието за Дан Билзериан, известен още и като краля на Инстаграм – с милиони почитатели в социалната мрежа.

Животът на Билзериан може да се оприличи на екшън филм, но не по-малко важен факт за женската половина на човечеството е, че той отговаря на профила плейбой-милионер. Освен това – Дан Билзериан е феноменален покер играч и негова е победата на главното събитие на World Seriesof Poker.

Първата среща на Дан Билзериан с покера е в колежа

За първи път Дан Билзериан играе покер, когато е първокурсник в  Университета във Флорида, където по-късно завършва две специалности – бизнес и криминология. И тази среща с хазартната игра, се оказва любов от пръв поглед. Следват безброй игри с неговите състуденти, а след това и онлайн игри, което води след себе си къси нощи и малко сън.

Пристрастяването идва бързо, само за година време от първата игра, дори залага колата си, за да има повече пари за своята страст.

Дан Билзериан е роден на 7 декември 1980 г. в Тампа, Флорида. Семейните проблеми и честите отсъствия на баща му от вкъщи, се отразяват на момчето. Той е изключван от две училища, като в последното причина затова става факта, че носи картечница. Успява обаче да завърши средното си образование и постъпва във флота. Преминава обучението BUD/S (Basic Underwater Demolition/Seal), работи усилено, подлагайки се на тежки физически и психически тестове. Но и тук удря на камък – само няколко седмици след дипломирането си той е принуден да напусне военната служба и да загуби правото си да стане тюлен. След това завършва Университета на Флорида.

Кралят на Инстаграм посещава истинско казино на 25 годишна възраст  

Това се случва, след като получава пълен достъп до доверителния фонд, който баща му е създал за него. Билзериан взима пълен куфар с пари и се отправи към езерото Тахо. Все пак, за да избегне възможността да похарчи всички пари от доверителния фонд, той определя бюджет за себе си и се придържа към него.Дан Билзериан се включва в различни турнири, а през 2009 г. участва за първи път в главното събитие на World Seriesof Poker. Там играе срещу професионални покер играчи, а сред тях и Фил Айви и Джо Када. Билзериан завършва на 180-то място и печели $ 36,626, но точно това му носи спонсорство от VictoryPoker. В замяна на 1 милион долара, Билзериан се съгласява да носи униформа VictoryPoker за всички турнири, в които се състезава. Оттогава Дан Билзериан е посветил по-голямата част от енергията си на кеш игри. Чрез поредица от кеш игри с високи залози, той успя да превърне инвестиция от 750 долара в над 187 000 долара. Наричаният от хората плейбой не само играе покер, но също така спонсорира хора, които имат желание да играят в World Seriesof Poker, но нямат достатъчно средства за покриване на buy-in.

Феноменалният покер играч не пести пари за благотворителност 

Дан Билзериан стартира „TheRobin Hood Project“, който използва, за да помага на хора, които са в затруднено финансово положение. Той е готов да дари 10 000 долара на човек, тъй като всяка по-голяма сума се облага с данък в САЩ. Сред първите, възползвали се от този проект, беше жена, която загуби всичките си крайници при тежка автомобилна катастрофа. Тя е прикована към инвалидни колички, но Билзериан й дава достатъчно средства, за да може тя да направи своя дом достъпен за човек с увреждане. Богатият покер играч, също беше домакин на покер турнир през 2015 г., за да събере пари за мозъчни изследвания. Той се проведе в неговото имение, а таксата за вход бе $ 1000. Така Дан успя да събере за благотворителност над 100 000 долара.

 

 

Дан Билзериан живее в имение в Лас Вегас на стойност 60 милиона долара

Имението на краля на Инстаграм разполага с киносалон, басейн, хидромасажна вана и 11 спални. А за да стигне до него, Билзериан използва впечатляващата си колекция от спортни автомобили, която включва Lamborghini Aventador Roadster, Bentley Flying Spur и AC Cobra от 1965 г. В домът си има личен готвач, който да приготвя всичките му ястия, а също и прислужница.Имението му обикновено е изпълнено с много красиви жени, които се появяват на всяко пищно парти, което прави.Социалните медии са огромна част от живота на Билзериан. Той има над 30 милиона последователи в профила си в Instagram и над 1 милион в профила си в Twitter. Известен е по целия свят със своите весели постове. През 2010 г. бе избран от списание Bluff за най-забавния покер играч в света в Twitter.

https://www.youtube.com/watch?v=4I9R-M_YHwQ

 ОЩЕ НОВИНИ

image

Фарьорските острови – спечелени на покер от краля на Дания през 1814 година

Фарьорските острови в момента са автономна област в кралство Дания. Те са разположени между Норвегия и Исландия. В превод името означава „овчи острови“. Гербът на островите е с нарисуван овен, който най-точно символизира наименованието им. Националното знаме е бяло с кръст в червено и синьо. Това е знак за принадлежността на държавата към другите скандинавски […]

image

Машините на GeWeTe не се плашат от еврото

Иновативни системи за боравене с пари в брой, подходящи за всички при управление на игрални зали и казина. Така с едно изречение може да опишем машините на немската компания GeWeTe, които през последните 30 години се доказаха като висококачествени, сигурни и надеждни решения при обработката на пари. Още повече на прага на предизвикателството за хазартните […]

image

Диян Станев е шампион на SPT High Stakes Edition

Диян Станев стана шампион в главното събитие на Smart Poker Tour – High Stakes Edition, след като направи сделка с Мартин Цанков. Така двамата спечелиха по 69 500 лв., а титлата бе за Станев. На трето място с награда от 36 000 лв. се класира Валери Савов, а четвърти с 26 000 лв. е Костадин […]