Избор на редактора

Лидер в хазарта е най-печелившата компания в България

от BetNews

18.09.2022В класацията на големия бизнес на България най-рентабилните гиганти се оглавяват от хазартна компания – софтуерният доставчик “Амюзнет интерактив”. Така за поредна година класацията на „Капитал“ се води от хазарта със силен технологичен подгласник на второ място.

IT компанията, която е един от водещите доставчици на гейминг софтуер, запазва позицията си със 71.4% марж на печалбата, макар и с лек спад от два пункта спрямо 2020 г. Лидерът е в една група с “Евро геймс технолоджи” (на 21-ва позиция).

В началото на юни IT компанията, позната на широката аудитория като EGT Interactive, промени името и визуалната си идентичност като част от плановете си за дългосрочно бизнес развитие. Така Amusnet Interactive е новото име на EGT Interactive.

Тази година компанията навърши шест години от основаването си, като екипът ѝима над десетгодишен опит в създаването на гейминг софтуер.

През 2020 г. “Амюзнет интерактив” оглави класацията на 50-те най-рентабилни компании в България, част от специалното издание “К100” на “Капитал”, и вече няколко поредни години бележи ръст, в пъти по-голям от средния за гейминг индустрията в страната. Заедно с промяната на визуалната идентичност и името, компанията сменя и локацията на офиса си в София с амбицията да предостави още по-вдъхновяваща работна среда за своите близо 400 служители.

“Амюзнет интерактив” разшири значително продуктовото си портфолио с разнообразни слот игри, лайв казино, кено, лото и други вертикали, набиращи популярност. Компанията предлага над 200 игри, които са налични в платформите на над 750 оператора в 20+ различни юрисдикции.

Компанията заема и друго завидно място в класация на “Капитал”. Нарежда се на 8 място сред на топ 50 по най-нисък дълг.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]