Казино

Макао поставя за първи път таван за броя маси в казината

от BetNews

28.08.2022Най-големият хазартен център в света, китайският самоуправляващ се район Макао, определи лимит от 6000 игрални маси и 12 000 игрални машини за нови оператори на казина. Разпоредбата ще влезе в сила в началото на следващата година, като тя включва и минимални нива на приходи за всеки оператор, съобщи местното правителството, цитирано от Ройтерс.

Властите в Макао за първи път официално поставят таван за броя на масите в казината, както и минимално ниво за приходите им, докато правителството на китайския административен район се стреми да затегне контрола върху операторите на казината, които през предпандемичната 2019 г. спечелиха 36 милиарда долара.

Игралната индустрия се очаква да събере приходи от едва 7 милиарда долара тази година, което би било спад от 35% спрямо миналата година и 81% по-ниско от нивото преди пандемията през 2019 г. Оценките за сектора са на анализатори на Morgan Stanley, включително Praveen Choudhary.

Тъй като договорите на шестте лицензирани оператора изтичат в края на годината, те трябва да наддават повторно за получаване на нови разрешителни.

Дългоочакваният процес по наддаванията започна през юли, когато властите определиха срок, в който световните хазартни оператори могат да поддават оферти за новите лицензи – от 29 юли до 14 септември.

Вижте още: Приходите от хазарт в Макао се сринаха с 46% през първите шест месеца на тази година

Решението за поставяне на лимити пред казината “ще ограничи общото количество на всички игрални маси и игрални машинки, за да се осигури организирано и здравословно развитие”. Това заяви правителството на Макао на сайта си, като оповести още, че минималният годишен брутен приход от всяка игрална маса е определен на 7 милиона патака (866 хиляди щ. долара), докато сумата за всяка игрална машинка е 300 000 патака (37 хиляди щ. долара).

Определеното ниво за минимален брутен приход гарантира и минимално ниво на събирания от властите в региона данък, като операторите трябва да компенсират разликата, ако приходите им намалеят.

Новите правила целят да стимулират лицензираните компании да използват максимално добре одобрените маси и машинки, добавиха властите.

В края на 2021 г. Макао имаше общо 6198 игрални маси и 11 758 функциониращи игрални машинки.

Това представлява спад спрямо 2019 г., когато масите бяха 6739. Процедурата за наддаване за лицензи от операторите се провежда на фона на най-тежката епидемия от коронавирус в Макао, която доведе до 12-дневно затваряне на казината през миналия месец.

Въпреки че сега те са отворени отново, повечето от тях са празни, тъй като пандемичните мерки се вдигат бавно. Макар и други хазартни центрове по света отново да се връщат към нормалното си функциониране, ограниченията в Макао изтриват около 600 милиона долара на месец от местната икономика. Анализатори алармират, че казината в китайския регион ще имат нищожни приходи в продължение на месеци.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]