Бинго

Можем ли да спечелим на Бинго със стратегия?

от Янислава Метларова

16.09.2021Неписаните правила и трикове в играта идват на помощ на новобранеца

Добра подготовка, бърза мисъл или чист късмет – кой от факторите оказва влияние върху резултата от играта ни на Бинго? Вече като ви представихме накратко какво представлява забавлението (припомнете си ТУК), което у нас е най-популярно от американските филми и сериали. И ето, че вече отправяме поглед към стратегиите за победа – има ли такива и какви са те.

Да „излъже системата“ с гениални проникновения вероятно е синдром, който завладява всеки новобранец рано или късно. И тъй като бингото е игра, която не изисква сериозни познания и предварителни курсове, лаиците бързо се чувстват като у дома си в залата и започват да търсят малките и големи трикове, които да им помогнат да надхитрят останалите.

Може би тук е моментът да кажем, че стратегии за гарантиран успех в Бинго няма. Играта е неразривно свързана с късмета, което означава, че дори и да имате най-добрата подготовка и най-бърза мисъл, е напълно възможно да не спечелите. Има все пак няколко коза, които можете да извадите от ръкава си. Те са обаче не толкова за надхитряване, колкото за дефиниране на собствената ви персона като играч.

Игра с повече карти

Помощта, която ще получите тук е основана единствено на математиката. Това означава, че при наличието на 100 карти закупуването на 2 вместо на 1 очевидно ще увеличи шансовете ви за триумф двойно. За сигурен успех тази стратегия би излязла доста скъпо на играчите, заради което и по-опитните бинго почитатели ни съветват да изпробваме тази техника само за забавление. Тук следва да се има предвид, че менажирането на повече карти едновременно изисква и по-голямо усилие от страна на играча.

Няма хора, няма проблем

Този трик ни навежда на мисълта, че можем да търсим най-подходящото време от деня или седмицата, за да играем. Широкоразпространено е разсъждението, че по-малкото хора са по-малка конкуренция и затова „стратегията“ на някои от играчите е да пропускат пиковите часове в бинго залите. Тук е много важно да се отбележи обаче, че колкото по-малко хора участват, толкова по-малка ще е печалбата.

Желязна концентрация

Този съвет е може би най-полезният от всички. Той ни припомня, че шансовете за триумф са близо до нулата, ако ние не играем концентрирано и не следим всички цифри. Именно тук вероятно може да се прояви и единственото предимство на хората, играли Бинго повече време от нас – те имат опит в това да знаят кога умът им трябва да работи на пълни обороти и кога могат да си позволят да не внимават.

Снимка: MirrorОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]