Избор на редактора

Най-големите български покер успехи през юли

от Диян Костадинов

11.08.2022Продължаваме с месечната ни рубрика, в която ви информираме за най-големите успехи, които българските покер играчи постигат. Ето най-интересното за юли 2022:

3-то място и 127 213 долара за Вилиян Петлешков от $1600 No Limit Hold’em – Mystery Bounty

Снимка: pokernews.com

Турнирът бе част от Wynn Summer Classic 2022 в Лас Вегас и в него взеха участие 2190 играча, като наградният фонд надхвърли 2 милиона долара.

Това е най-високият успех за Вилиян през последните 5 години, като с тази печалба той вече излезе на 8-мо място в класацията по приходи от турнири сред българските покер играчи. Общите му приходи от наградни фондове наближават 2 милиона долара.

Сред 239-те, които се класираха за разпределение на парите в турнира, бяха още няколко българи: Симеон Найденов, Красимир Янков и Никола Минков.

3-то място и 440 000 долара за Юлиан Богданов на $5000 No Limit Hold’em – WPT Venetian Resort Las Vegas

Снимка: worldpokertour.com

Гарантираният награден фонд на турнира беше 4 милиона долара, които достигнаха до 5 418 800. Включиха се 1178 играчи, сред които и доста българи. Ето как се разви последната ръка за Юлиан, с която той приключи участието си, печелейки най-големият си турнирен успех до сега.

Robert Mizrachi, който по-късно спечели турнира, доплати малкия блайнд до 400 000, а Богданов чекна от големия блайнд. Отвори се флоп Heart 7Spade 5Spade 4 Mizrachi заложи 400 000. Юлиан покачи до 1 150 000, след което Robert влезе Аll-in. Богданов плати с общо около 5 800 000 чипа и отвори Diamond 7Heart 3, с които имаше топ чифт, срещу Heart 6Club 5 за Mizrachi.

Търна беше добър: Club A, но Heart 8 на ривъра, позволи на Мизраки да завърши кентата си и с това да елиминира Юлиан Богданов, който постигна връх в кариерата си на покер играч до момента.

4-то място и 62 090 долара за Борис Колев на турнира от WSOP $1000 No Limit Hold’em – Super Turbo (Event #88)

Снимка: pokernews.com

Това беше последният турнир от програмата на Световните серии по покер в Лас Вегас и в него се включиха 1288 играчи, които генерираха общ награден фонд от 1 140 980 долара.

В последната си ръка Борис беше останал с около 1,5 милиона чипа, с които плати обявеният от Jaspal Brar префлоп All-in и двамата отвориха следните карти:

Boris Kolev: {q-Spades}{10-Hearts}  Jaspal Brar: {a-Spades}{3-Spades}

Бордът от {j-Spades}{5-Hearts}{7-Clubs}{a-Diamonds}{6-Clubs} не беше благоприятен за българина и така той отпадна на престижното 4-то място.

Изглежда числото 88 е щастливо за Колев, защото миналата година той имаше още по-върховен успех на турнира с този номер от сериите, като стана шампион, печелейки своята първа златна гривна и 511 184 долара.ОЩЕ НОВИНИ

image

Фарьорските острови – спечелени на покер от краля на Дания през 1814 година

Фарьорските острови в момента са автономна област в кралство Дания. Те са разположени между Норвегия и Исландия. В превод името означава „овчи острови“. Гербът на островите е с нарисуван овен, който най-точно символизира наименованието им. Националното знаме е бяло с кръст в червено и синьо. Това е знак за принадлежността на държавата към другите скандинавски […]

image

Машините на GeWeTe не се плашат от еврото

Иновативни системи за боравене с пари в брой, подходящи за всички при управление на игрални зали и казина. Така с едно изречение може да опишем машините на немската компания GeWeTe, които през последните 30 години се доказаха като висококачествени, сигурни и надеждни решения при обработката на пари. Още повече на прага на предизвикателството за хазартните […]

image

Диян Станев е шампион на SPT High Stakes Edition

Диян Станев стана шампион в главното събитие на Smart Poker Tour – High Stakes Edition, след като направи сделка с Мартин Цанков. Така двамата спечелиха по 69 500 лв., а титлата бе за Станев. На трето място с награда от 36 000 лв. се класира Валери Савов, а четвърти с 26 000 лв. е Костадин […]