Избор на редактора

Най-известните комарджии от миналото

от BetNews

02.09.2023Много известни личности са фенове на хазарта. На масата за покер дори се е родил сандвичът. Това станало през XVIII век. Английският държавник Джон Монтагю, който бил запален играч, дори не искал да става от масата, за да се храни, и наредил на слугите си да му носят парче месо между два комата хляб.

Клод Моне

Благодарение на парите, спечелени от хазарт, той имал възможност да напусне работата си и да се отдаде на изкуството. Ако през 1891 г. не бе спечелил еквивалента на 13 450 долара от френската лотария, може би светът щеше да остане без някои от най-добрите импресионистични творби.

Фьодор М. Достоевски 

Достоевски е един от най-известните комарджии. Казвал, че рискът и пристрастяването, които усещал по време на игра, го вдъхновявали за книгите му.

Твърди се, че е написал последната глава от „Престъпление и наказание” за няколко дни, защото му трябвал спешен аванс от издателя, за да покрие дълговете си. Автор е на романа „Играчът на ролетка”.

Лудият Бил Ханкок 

Бил Ханкок е американска легенда. Той е известен като герой от войната и законодател. Прекарал е голяма част от живота си в защита на другите от престъпници и несправедливост. Бил заклет комарджия, фен на покера. Той често вадел револвер, ако подозира, че го мамят.

Убит е точно по време на игра на покер. Разказват, че след като бил застрелян, паднал от стола и изпуснал картите си. Сред тях били двойка аса и двойка осмици, комбинацията нарекли „ръката на мъртвеца” точно заради този случай.

Казанова

Днес името му се свързва най-вече с любовните му авантюри. Той обаче бил адвокат, писател, пътешественик и, разбира се… комарджия. На 21 възнамерявал да направи от комара своя професия, но се отказал, защото по собствените му думи, му липсвала воля да се откаже, когато е време.

Чарлз II

Бил известен като „веселия крал” и обожавал хазарта. По време на неговото управление с хазарт се заминавал не само кралският двор, но и цяла Англия, като популярността му стигнала дори до Северна Америка.

Рене Дакарт

Именитият философ и учен е живял между 1596 – 1650 г. Декарт дори мислел да си изкарва прехраната с комар, след като завършил право и излязъл от армията. Светът го запомнил с друго. Декарт е признат
за основоположник на модерната философия и баща на съвременната математика.

За да бъде изживяването от хазартните игри приятно и вълнуващо, играчите трябва запазват контрол над ситуацията и да залагат отговорно. BetNews ви съветва да залагате разумно!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК за още интересни новини от развлекателния сектор.ОЩЕ НОВИНИ

image

Хазартни анимета забавляват с мисловни игри и стратегии

Кои са десетте най-известни рисувани филми за залагания? Високи залози, интригуващи мисловни игри, неочаквани стратегии и креативност – това са само част от вълнуващите елементи на така наречените „хазартни анимета“. През последните години те добиват особена популярност. „Аниме“ е термин, който традиционно обозначава създадените в Япония нарисувани анимационни филми и сериали. Съществуват много жанрове аниме […]

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]