Избор на редактора

Новите законодателства в хазарта и безопасните залагания са теми на предстоящи конференции в Европа

от BetNews

23.01.2024Новите законодателства в хазарта и безопасните залагания ще са във фокуса на конференции в Европа през месец март.

Регулаторните рамки и актуализациите на съответствието в юрисдикциите на 20 държави ще бъдат обсъдени на Prague Gaming & TECH Summit в Чехия. Прага ще посрещне над 300 представители на хазартната индустрия на 26 и 27 март. Водещ акцент ще бъдат законодателствата на страни като Чехия, Словакия, Германия, Австрия, Швейцария, Лихтенщайн, Дания, Швеция, Финландия, Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, Унгария, Полша , Словения, Хърватия, Румъния, Украйна, Португалия и САЩ .

Дискусиите ще обхванат още темите за ФинТек и Уеб3, като особено внимание ще бъде обърнато върху най-новите разработки в Балтийския регион. Този сегмент е особено важен за разбирането на това как технологичният напредък прекроява пейзажа на индустрията, свързана с онлайн хазарта, пишат от сайта europeangaming.eu. В панелите ще се включат оператори, регулатори, правни съветници, консултанти и доставчици на технологии, които искат да бъдат в крак с най-новите регулаторни и технологични тенденции.

Седмица по-рано, на 20 март, компанията Kindred ще е домакин на Конференцията за устойчив хазарт. Темата на събитието тази година е „По-безопасен хазарт: Поглед в бъдещето“.

В дискусиите ще участват международни лектори , включително представители на EPIC Global Solutions, Gamban, EGBA, KPMG, Rdentify и TransUnion. Основният лектор през 2024 г. е Даниел Мате.

„На тазгодишната конференция, под темата „По-безопасен хазарт: Поглед в бъдещето“, ние ще се задълбочим в прилагането на изкуствения интелект в хазартната индустрия. Ще се фокусираме върху неговия потенциал за напредък по темата, свързана с мерките за отговорен хазарт“, каза Александър Вестрел, директор по комуникациите в Kindred.

По думите му събитието ще търси още отговор на въпроса какви възможности се крият в автоматизацията и технологиите, когато става дума за достъпност и оценки на финансовия риск.

„Една от нашите панелни дискусии ще освети какво предстои за Бялата книга в Обединеното кралство – тема, която ще представлява интерес за много пазари в цяла Европа“, допълни още Александър Вестрел.ОЩЕ НОВИНИ

image

Суперкомпютърът на Opta “определи” шампиона на Евро 2024

Финалът на Шампионската лига вече е в историята, но феновете не трябва да чакат дълго за следващото си футболно приключение, което ще е продължително и интересно. Цялото внимание на футболния свят вече е насочен към Евро 2024. Тазгодишният турнир, 17-и в историята, ще се проведе от 14 юни до 14 юли в Германия с 24 […]

image

Ще има ли европейски регламент за забрана на рекламата за хазарт

Вероятно ще има известни затруднения, дори сериозни с рекламните бюджети на медиите, след като само за няколко дни предишният парламент успя да забрани хазартната реклама в медиите. Това прогнозира по БНР Соня Момчилова, член на Съвета за електронни медии и бивш председател на медийния регулатор. „Няма как в дълбочина да прогнозираме какво би се случило след […]

image

Европейската седмица за по-безопасен хазарт ще се състои от 18 до 24 ноември

Европейската седмица за по-безопасен хазарт ще е от 18 до 24 ноември. Това съобщи Европейската асоциация за игри и залагания (EGBA). Събитието е посветено на честването и насърчаването на отговорния хазарт. С него асоциацията отправя призив към компании в индустрията да демонстрират своя ангажимент за защита на играчите, както и да участват в дискусии по […]