Новини

Новият град на греха: Жителите на Ню Йорк заложиха $2 млрд. долара след легализацията

от Екип

27.02.2022Жителите на Ню Йорк заложиха повече от 2 милиарда долара, след като онлайн спортните хазартни игри станаха законни в щата в началото на януари. Само през седмицата преди Супербоул нюйоркчани са заложили 472,1 милиона долара, което представлява една четвърт от всички мобилни спортни залагания в цялата страна, според данни на държавната комисия по игрите в Ню Йорк.

Легализираните спортни залагания са благодат за данъчните в Ню Йорк. Досега са събрани 78,5 милиона долара налози за спортни залагания от 2,4 милиарда долара, надхвърляйки предишните прогнози от 49 млн. долара данъчни приходи за цялото първо тримесечие.

Но тенденцията е тревожна и за специалистите по зависимости, които предупреждават, че лекотата на залагане на мобилни приложения може да доведе до ръст на проблемния хазарт.

Преди това Ню Джърси беше първият в страната по обем на мобилни спортни залагания и много нюйоркчани, жадуващи да опитат екшъна минаваха границата, за да правят онлайн залози преди големи игри. Случващото се не е случайно. Ню Джърси спечели дело на Върховния съд на САЩ през 2018 г., разчиствайки пътя на всичките 50 щата да предлагат легални спортни залагания. Досега 33 плюс Вашингтон в момента го правят.

Това, че Ню Йорк стана пазар номер 1 за спортни залагания, след като се позволи на хората да залагат чрез мобилни телефони или компютри, не беше изненада. Населението на Ню Йорк от над 19 милиона души е много по-голямо от населението на Ню Джърси, което е от под 9 милиона. Ню Йорк също изпревари Невада в мобилните залагания за януари, въпреки че общият дял в хазарта на „Сребърния щат”, включително казината, все още са далеч повече.

Повече от 80 процента от всички спортни залози се правят онлайн в САЩ.

 ОЩЕ НОВИНИ

image

Хазартни анимета забавляват с мисловни игри и стратегии

Кои са десетте най-известни рисувани филми за залагания? Високи залози, интригуващи мисловни игри, неочаквани стратегии и креативност – това са само част от вълнуващите елементи на така наречените „хазартни анимета“. През последните години те добиват особена популярност. „Аниме“ е термин, който традиционно обозначава създадените в Япония нарисувани анимационни филми и сериали. Съществуват много жанрове аниме […]

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]