Новини

Първа компания от игралния сектор излиза на фондовия пазар

от Екип

09.02.2022Операторът на Palms Bet – “Телематик Интерактив България” планира борсов дебют

За първи път фирма от игралната индустрия в България стартира листване на Българска фондова борса. Компанията Телематик Интерактив България ЕАД, която развива онлайн бранда Palms Bet, започва първично публично предлагане на 14 февруари. Срокът за подаване на оферти е до 18 февруари, а резултатите ще бъдат обявени до края на следващия работен ден.

Избраният метод за класиране на заявките е book building. Инвеститорите могат да подават оферти чрез всеки лицензиран инвестиционен посредник. От компанията са избрали систематичен път на листване, първо да се листнат на Българската фондова борса. С натрупването на опит при публичното търгуване и на доверието на инвеститорите тя ще излезе и на международната борса, обяви собственикът на Телематик Интерактив България ЕАД Мило Борисов в интервю за Bloomberg.

Това, което е новост за България, в останалия свят е практика от десетилетия. На Лондонската фондова борса се търгуват акции на хазартни дружества от 2002 г. В САЩ почти всички средни и големи игрални компании набират капитал чрез Wall Street. Същото важи и за борсите в Стокхолм, Франкфурт и Азиатско-Тихоокеанския регион.

Телематик Интерактив България“ ЕАД е българска компания със собственици Мило Борисов и Роси Маккий, чиито бизнес е именно в сферата на онлайн игралната индустрия, като от 2018 г. развива бранда Palms Bet. През последните две години дружеството отбеляза огромен ръст. За 2020 г. компанията постига растеж на приходите от 517% спрямо 2019 г., а през миналата 2021 г. – около 170%.

Компанията предвижда да увеличи капитала си с 10% чрез емитирането 400 000 нови акции, като очаква да набере около 20 млн. лв. При наличието на инвеститорски интерес ще се предложат за продажба още до 400 000 съществуващи акции с цел постигането на по-голяма ликвидност. Заложеният ценови диапазон е между 50 лв. и 75 лв. на акция. При успешно пласиране на всички предложени акции, свободно-търгувани ще са 18.2% от капитала  и пазарната капитализация на free float се очаква да надхвърли 40 млн. лв. От компанията са решили да разпределят не по-малко от 40% от реализираната печалба.

Телематик Интерактив България ще представи публично плановете си за развитие, както и подробна информация около предстоящото първично публично предлагане по време на онлайн презентация, която ще се проведе на 10 февруари, четвъртък, от 11 часа. Линк към събитието можете да видите тук.

В представянето ще се включат Мило Борисов, краен собственик на Телематик Интерактив България ЕАД, Лъчезар Петров, изпълнителен директор на компанията, както и Красимир Тахчиев, Примо Сигло, мениджър на IPO на Телематик Интерактив България и Светозар Абрашев, управляващ партньор в инвестиционния посредник SIS, мениджър на IPO на Телематик Интерактив България.

По време на събитието ще бъде представена компанията, финансовите резултати, плановете за развитие. Участниците ще са на разположение, за да изслушат и отговорят на въпросите на всеки, който се регистрира и има интерес към публичното предлагане на Телематик Интерактив България ЕАД.ОЩЕ НОВИНИ

image

Хазартни анимета забавляват с мисловни игри и стратегии

Кои са десетте най-известни рисувани филми за залагания? Високи залози, интригуващи мисловни игри, неочаквани стратегии и креативност – това са само част от вълнуващите елементи на така наречените „хазартни анимета“. През последните години те добиват особена популярност. „Аниме“ е термин, който традиционно обозначава създадените в Япония нарисувани анимационни филми и сериали. Съществуват много жанрове аниме […]

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]