Избор на редактора

Пазарът на спортни залагания и лотарии бележи 13% ръст

от BetNews

26.08.2022


Снимка


Глобалният пазар на спортни залагания и лотарии отбеляза безпрецедентен растеж през последните години, според анализ на Safebettingsites. Пазарният размер на сектора е нараснал от $172,89 милиарда през 2020 г. до $194,63 милиарда през 2021 г. или ръст от 13%.

От Safebettingsites приписват този ръст на няколко фактора. Ключова сред тях е устойчивостта на сектора след кризата с COVID-19. 

Ковид кризата през последните две години оказа своето влияние на редица сектори и компании по света. Тя беше обаче и възможност за някои от тях да заложат на устойчиво развитие в нов вид и форма. Хазартният сектор също пое негативите от ситуацията, но и отвори вратата на онлайн хазарта още по-широко, превръщайки го в единствената възможност по време на локдауните. Само месеци след отшумяването на пандемията се отчита възход.

Процъфтяващ сектор

Нарастващото преминаване към регулирани спортни залагания и лотарии е основен двигател на този растеж. Много държави легализират залаганията, което увеличи интереса на хората.

Тъй като повече прекарваме времето си онлайн има и по-голямо търсене на залагания от разстояние. Това и растежът на мобилните устройства спомогнаха за стимулиране на растежа в сектора.

Друг фактор е нарастващата популярност на електронните спортове, което спомогна за разрастването на световния пазар на спортни залагания и лотарии.

Според прогноза на NewZoo глобалната аудитория на електронните спортове ще надхвърли границата от 530 милиона през 2022 г. Това засили търсенето на платформи, които поддържат залагане на такива събития.

Нововъзникващи тенденции

Много анализатори очакват блокчейн технологията да бъде основен двигател на растежа на сектора. Технологията има потенциала да предизвика революция индустрията, като я направи по-сигурна и ефективна.

По същия начин, Интернет на нещата (IoT) е друга основна тенденция, която задвижва растежа на световния пазар на спортни залагания и лотарии.

И накрая, виртуалната реалност (VR) и разширената реалност (AR) също ще играят централна роля в развитието на пазара, тъй като помагат за създаването на по-завладяващи изживявания за залагащите.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]