Избор на редактора

Работна група между държавата и хазартната индустрия ще подготви промени в Закона за хазарта

от BetNews

11.10.2023


Среща на министъра на финансите Асен Василев и представители на хазартния бизнес


Работна група към Министерството на финансите ще подготви промени в Закона за хазарта, насочени към ограничаване на рекламата на хазартна дейност в близост до училища, обществени сгради и агресивно телевизионно съдържание, както и срещу дейността на нелегалните сайтовете за хазартни игри и срещу възможностите за изпиране на пари чрез хазартна дейност. Това беше договорено на среща днес на министъра на финансите Асен Василев и ръководството на Националната агенция за приходите и представители на хазартния бизнес.

Сред участниците в срещата са били представители на Сдружение на организаторите на хазартни игри и дейности в България (СОХИДБ), Асоциация на игралната индустрия в България (АИИБ), Българска асоциация на хазартните дейности (БАХД), Българска гейминг асоциация (БГА), Българския спортен тотализатор (БСТ) и Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО).

Промените в Закона за хазарта

Припомняме, че Министерството на финансите представи проект за изменение и допълнение на Закона за хазарта, което доведе до негативна реакция от страна на хазартния бизнес. На срещата са били дискутирани част от заложените промени.

“Беше заявено от представители на финансовото министерство, че предложеният вариант на промените в Закона не е окончателен, а е повод за дискусия с бранша“, коментира адвокат Кирил Груйчев от СОХИДБ.

СОХИДБ: Промените в Закона за хазарта водят до монопол, само два или три организатора ще покрият изискванията на МФ
ПРОЧЕТИ

По думите му конструктивният тон на дискусията е индикация за волята на финансовото министерство да вземе предвид съображенията на представителите на бранша относно предлаганите промени.ОЩЕ НОВИНИ