Избор на редактора

Разбиха група за незаконен хазарт с пойни птици в Тексас

от BetNews

07.09.2023Група за незаконен хазарт с пойни птици е разбита в щата Тексас. Над 300 незаконно уловени животни са били иззети от кубински мигранти, съобщават властите, цитирани от сайта sanangelolive.com.

По думите им групата е участвала в състезания по надсвирване, в които собственици залагат хиляди долари на печелившата птица. Практиката се смята за обичайна в Куба.

Твърди се, че схемата е включвала незаконно улавяне и продажба на защитени видове, включително няколко вида овесарки, домашни чинки, и др.

Птиците, които мигрират от Канада през Тексас към Южна Америка, са хванати в капан, докато преминават през района на Хюстън. Обикновено жива „птица стръв“, чието пеене привлича други птици, се използва за примамването им към капана.

„Незаконната търговия с диви животни не се случва просто зад затворени врати – много от нашите местни видове се търгуват на открито на битпазари и онлайн пазари като Фейсбук“, каза специалният отговорен агент на Службата за риба и дива природа в САЩ Виктория Оуенс.

Тя посочва, че ще се иска наказателно преследване на всички подобни случаи, като целта е чрез тях обществеността да бъде информирана относно законите за дивата природа. По този начин хората ще бъдат възпирани от извършване на такива престъпления в бъдеще, смята Оуенс.

Иззетите пойни птици са били предадени на зоопарка в Хюстън и Муди Гардънс, където са били прегледани и фотографирани.

Здравите птици са били освободени в дивата природа, докато тези, които са били твърде болни или ранени, се предвижда да останат под грижите на зоологическите градини.

Незаконното улавяне има значително въздействие върху популациите на дивите пойни птици. Те не са подходящи за плен и обикновено умират скоро след като бъдат затворени в клетка.

Ако бъдат признати за виновни, заподозрените са изправени пред максимално наказание от пет години затвор за нарушаване на Закона на Лейси, две години за нарушаване на Закона за мигриращите птици и възможни глоби до 250 000 долара.

Законът за мигриращите птици е приет през 1918 г. Законът на Лейси забранява трафика на диви животни, които са били взети в нарушение на федерални, щатски, племенни или чужди закони.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]