Избор на редактора

Рецептата, по която Стефан Мандел печели 14 пъти от лотарията

от BetNews

02.03.2023Вероятността човек да бъде ударен от мълния е около 23 пъти по-голяма от тази да спечели шестица от тотото. И все пак може би си заслужава човек да помечтае няколко дни за това как ще изхарчи всичките пари от джакпота срещу сумата от няколко лева.

Тези шансове обаче изглежда не важат за Стефан Мандел – австралийски икономист от румънски произход, който е печелил лотарията 14 пъти.

Първите две печалби на Мандел са в родната му Румъния, където се опитвал да спечели достатъчно пари, за да избяга със семейството си от комунистическия режим по онова време. Месечната му заплата била едва стотина долара.

След като печели лотарията в Румъния, той се мести в Израел, преди да се установи в Австралия, където е печелил лотарията още 12 пъти.

Много от спечелилите от лотарията в крайна сметка губят всичките си пари — харчейки ги за големи къщи и Porsche-та, или ги проиграват на хазарт, или пък ги губят в съдебни дела.

Що се отнася до Мандел, той се прицелва в лотарията на щата Вирджиния и я печели през 1992 г. В следващите години обаче се занимава с различни инвестиционни схеми, една от които го изпраща за 20 месеца в затвор в Израел.

В момента той живее спокойно в островната държава Вануату, известна със своите вулкани и водопади. Неговите схеми са били законни по онова време, но днес те са неприложими, заради приетите в Австралия и САЩ нови закони. Човек вече не може да си купува огромен брой празни фишове, които да попълва вкъщи — два ключови компонента от формулата на Мандел.

Ето я и самата формула в 6 стъпки, с която той успява да спечели сериозни средства:

1. Изчислете общия брой на възможните комбинации. (За лотария, в която трябва да изберете 6 числа от 1 до 40, например, броят на комбинациите е 3 838 380.)

2. Намерете лотарии, при които джакпотът е най-малко три пъти по-голям от възможните комбинации.

3. Наберете достатъчно средства, за да платите за всяка комбинация. (Мандел успява да привлече 2 524 „инвеститори“ за спечелването на лотарията във Вирджиния.)

4. Използвайте алгоритъм и компютри, за да отпечатите милиони фишове с всяка възможна комбинация. (Преди това бе възможно в лотариите на запад, но в днешно време фишове се купуват направо от магазина.)

5. Доставете фишовете на оторизирани лотарийни дилъри.

6. Спечелете парите и не забравяйте да платите на инвеститорите си. (Мандел прибира за себе си 97 000 долара, след като печели джакпот от 1.3 млн. долара през 1987 г.)

Как да спечелите от българския тотализатор? Разбира се, първо е необходимо да си купите фиш, да попълните шест числа по ваш избор и да го пуснете. В лотарията 6 от 49 се теглят шест числа от 1 до 49 и е необходимо да ги познаете, за да ударите джакпота или голямата парична печалба. Прогнозният джакпот от лотарията 6 от 49 тази неделя е 6 350 000 лева.ОЩЕ НОВИНИ

image

Швеция глоби онлайн оператор с над 620 хиляди евро заради недостатъчна защита на играчите

Хазартният регулатор в Швеция глоби онлайн оператора Kanon Gaming с над 620 хиляди евро заради множество нарушения. Сред тях е недостатъчната защита на играчи, показващи признаци на прекомерно залагане. Kanon Gaming поддържа в момента четири лицензирани уебсайта в страната. Установените нарушения след проведеното от властите разследване са свързани със задължението за грижа в шведския закон […]

image

Британската комисия по хазарта проверява стотици залози за датата на изборите

Британската комисия по хазарта проверява стотици залози, направени относно датата на изборите в Обединеното кралство. Регулаторът съобщи, че разширява разследването си, след като стана ясно, че няколко представители на Консервативната партия на британския премиер Риши Сунак и приближени до нея са залагали за датата, преди тя да бъде официално съобщена. Комисията разследва „партия за залагания […]

image

Елиминациите на Евро 2024: програма и резултати

Груповата фаза на UEFA EURO 2024 официално приключи и следва да следим и гледаме елиминациите на Европейското първенство. Големите губещи като най-слаби трети отбори са Унгария и Хърватия, които се прибират у дома, като същата съдба сполетя също така и Шотландия, Чехия, Украйна, Сърбия, Албания и Полша. Още на 29-и юни предстои да гледаме срещите […]