Избор на редактора

Съдът спря сайтове за онлайн залагания без лиценз

от Диян Костадинов

30.08.2022Съдът спря шест сайта, чрез които се организират нелегално хазартни игри. Причината е, че въпросните сайтове нямат действащ лиценз по Закона за хазарта.

Софийският районен съд е разпоредил предприятията, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/или услуги, в срок до 24 часа от публикуване на разпореждането на интернет страницата на НАП да спрат достъпа от територията на Република България до следните интернет страници и техните поддомейни:

  • https://betandyou.com
  • https://www.betandyou.com
  • https://m.betandyou.com
  • https://betandyou.cd
  • https://betandyou1.com
  • https://m.betandyou1.com

Разпореждането е след искане от изпълнителният директор на Национална агенция за приходите на основание на Закона на хазарта и е вече публикувано на сайта на агенцията на 29.08.2022, така че трябва да бъде изпълнено до приключване на днешния ден.

Законовата рамка и регулацията на хазартния сектор в България е една от най-стриктните в света.

Осъществява се постоянен мониторинг и контрол на дейността както на онлайн така и на офлайн операторите.

През последните няколко години чрез тези мерки е спрян достъпа до стотици нелегални сайтове за залагания. Такива разпореждания от съда се правят след като не се изпълни решение на изпълнителния директор на НАП за преустановяване на организирането на хазартни игри на интернет страници, които не разполагат с действащ лиценз за територията на Република България. Регламентираният от Закона за хазарта срок за изпълнение на такова разпореждане от изпълнителния директор на НАП е 3 дни, след което се подава искане към съда.

BetNews.bg съветва да не играете в сайтове без лиценз, тъй като се подлагате на много рискове, сред които: кражба на лични данни, загуба на пари чрез измама, инсталиране на зловреден софтуер на компютъра ви и др.

Към настоящият момент в България има само 14 интернет страници, чрез които се организират хазартни игри от организатори, които са получили лиценз по Закона за хазарта за онлайн залагания.  За ваше улеснение, публикуваме пълен списък с всички сайтове с действащ лиценз:

www.toto.bg

www.palmsbet.com

www.winbet.bg

www.alphawin.bg

www.8888.bg

www.efbet.com

www.bwin.com

www.betano.bg

www.sesame.bg

www.pokerstars.bg

www.bet365.bg

www.inbet.com

www.bet.bg

www.betway.bg

Повече информация за всеки един от горепосочените оператори и видовете хазартни игри, за които имат лиценз да предлагат, може да намерите в този регистър.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]