Избор на редактора

Топ 3 скандала в покера

от BetNews

06.04.2023Покер сцената е видяла много талантливи виртуози на карти, които излизат победители дори от най-катастрофалните ситуации, в които можеш да попаднеш. Дори популярни покер играчи, които са изградили сериозно реноме, посредством колосалните си резултати, са били въвлечени в скандали за измама.

Ще ви разкажем за три противоречиви ситуации, които шокираха света на професионалния покер.

Майк Постъл и технически средства

Майк Постъл е професионален покер играч, който бива обвинен в измама от свои колеги. В миналото той е бил обвиняван, че мами използвайки слушалка. Твърди се също, че е използвал специални очила, които му позволяват да вижда картите на останалите играчи.

Разлседването на тези обвинения започва, когато Постъл е хванат да мами на игра, огранизирана от Световните серии по покер (WSOP). Това е един от най-големите покер турнири в света, където хиляди хора се състезават за милиони долари, а играчите се класират посредством спечелването на по-малки турнири в цялата страна.

Именно на един от тези квалификационни турнири, провел се в Сизър Палас в Лас Вегас, Майк Постъл е хванат да мами чрез използването на слушалка и специални очила.

Майк е дисквалифициран от това събитие, а след това му налагат забрана за всички бъдещи WSOP турнири за цял живот.

Брин Кени и заигравката му с телефон

Този покер гуру, известен като един от най-успешните онлайн играчи в света, е спечелил на 50 милиона щатски долари от турнири.

През 2014 г. Кени е обвинен в измама по време на игра на WSOP. Обвинението е отправено от Дейвид „Док” Сандс – друг професионален покер играч, който по него време играе срещу Кени.

Обвинението идва след като Сандс забелязва, че Кени в продължителен период от време разглежда телефона си. Според Сандс това е електронно устройство за измама, помагащо на играча да направи правилния ход.

Кени отрича каквато и да било неправомерност и заявява, че просто си води бележки за бъдещите разигравания, за да не ги забрави по-късно.

 Скандалът с Ultimate Bet и „суперпотребителите”

През 2006 г. Ultimate Bet е въвлечен в скандал, който разтърси света на онлайн покера.

Измамниците, по-известни като „суперпотребители”, използвали софтуерна програма, за да получат предимство пред останалите играчи.

„Суперпотребителите” можели да видят картите на опонентите си и са получавали информация за банковите им сметки. Измамата излиза наяве, когато играч открива, че някой е влизал в профила му докато той е бил на работа. Предупреждава служителите и те откриват, че наистина има осъществени измами от страна на няколко потребителя.

Ultimate Bet налага доживотни забрани на измамниците и възстановява парите, които са спечелили от останалите играчи (приблизително 20 милиона долара). За причиненото неудобство, изплащат по 500 000 долара на всеки играч, чийто акаунт е бил достъпен на „суперпотребителите”.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]