Избор на редактора

Три ефективни стратегии за печалби от спортни залози

от Свилен Станчев

15.10.2022Ако сте начинаещи в хазарта, вероятно не сте чували за сигурни залози или т.нар. арбитражни. Или може би сте чували за стойностни залози, но нямате представа какво означава и как хората печелят пари от тях? В тази статия ще представим три от най-ефективните и доказани във времето ефективни стратегии за печалби от спортни залози.

Арбитражни залози

Известни още като сигурни залози (surebets) или на кратко арбс – са техника, при която поставяте залози в различни онлайн компании за залози, за да покриете всички резултати от спортно събитие и да си гарантирате печалба. Арбитражните залози включват поставянето на два (или повече) залога на едно спортно събитие, така че да се покрият всички възможни резултати. В правилните ситуации тези залози ще донесат обща печалба, независимо от резултата на събитието.

Пример: Играят Арсенал и Ливърпул с коефициентите в букмейкър 1 – 1,57, 4,00, 7,50 за 1, Х и 2. При букмейкър 2 обаче те са 1,35, 5,50, 8,00, а при букмейкър 3 имаме 1,28, 5,10, 9,75. Можем да заложим на 1 в първия букмейкър, на Х във втория и на знак 2 в третия като общата сума се разпределя от калкулатора. Тогава вероятно ще получим отрицателен марж или “сигурна печалба”.

Въпреки че теоретично това не е незаконно, много от европейските букмейкъри са против арбитража и ако установят, че някой играч се опитва да прави такива залози, често го ограничават и/или рестриктират по някакъв начин, така че хората, които все пак се възползват от тази дейност, вече са по-малко и много по-трудни, но и подобрени не на последно място.

Бонус за залози на мачове

Тук въпросът е, че докато залагате на определени събития чрез бонуси също така залагате и на противоположни събития в други букмейкъри. Така в края на събитието ще сте на 0, защото загубата при единия букмейкър ще е печалба при другия и когато превъртите бонуса, всичко свършва дотук.

Бонусите се превъртат, което означава, че за да ги превърнете в реални пари, които можете да изтеглите от букмейкъра, трябва да преминете през определен оборот. Ако в условията на бонуса е записано, че той трябва да се превърти 3 пъти и е на стойност 100 лева, това означава, че трябва да имате поне 300 лева в залози на този бонус, така че трябва да спечелите. Разбира се, при залозите на мачове това няма значение, защото или превъртате бонуса при букмейкъра, или просто печелите парите от покриващите залози.

Това не е толкова просто, защото в различните държави има различни букмейкъри като брой и като условия. Затова трябва да сте много внимателни, преди да опитате тази стратегия. Трябва да прочетете достатъчно внимателно всички правила за бонуса на букмейкъра, за да не бъдете финансово ощетени.

Стойностни залози

Стойностните залози са  най-широко използваният и модерен метод за печелене на пари в последните години. На практика залогът на стойност е такъв, при който залагате на събитие, за което смятате, че реалните коефициенти трябва да са много по-ниски.

Пример: Залагате на домакинска победа с коефициент 1.80, като смятате, че реалният коефициент трябва да е 1.40. Как разбирате дали сте прави? Вижте коефициентите на събитието преди началото на мача, тогава те са най-точни и букмейкърите разполагат с най-много информация. Ако коефициентът е спаднал дори до 1.50 – поздравления! Вие сте изиграли залог на стойност 1.50 на цена от 1.80.

Това е все едно да знаете, че за “Ези” и “Тура” реалният коефициент и за двете трябва да е 2,00, защото и двете събития са равни да се случат, което е 50% шанс. И ако някой ви даде коефициент 2,40 за “Тура” в следващите 1000 хвърляния, е напълно логично да го приемете, нали?ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]