Избор на редактора

Великобритания приравнява търгуването на някои криптовалути към хазарт

от BetNews

21.05.2023Инвecтиpaнeтo нa дpeбнo в нeзaщитeни ĸpиптoaĸтиви ĸaтo битĸoйн тpябвa дa ce peгyлиpa пo cъщия нaчин ĸaтo xaзapтa. Toвa ce нaлaгa, зaщoтo тe ca cилнo вoлaтилни и ca бeз пpиcъщa cтoйнocт. Toвa иcĸaт бpитaнcĸи зaĸoнoдaтeли, ĸoитo нacтoявaт зa cпeшнa пpoмянa нa ĸpиптoиндycтpиятa, пишe Вlооmbеrg, цитиpaйĸи тexeн дoĸлaд.

Koмиcиятa пo финaнcитe ĸъм Kaмapaтa нa oбщинитe нa Beлиĸoбpитяния “cилнo пpeпopъчвa” пoдoбнa пoзиция cпpямo тъpгoвиятa c дигитaлни тoĸeни в дoĸлaд.

В него се твърди, че спекулативните инвестиции в криптоактиви като биткойн и етериум носят значителни рискове и правителството трябва да възприеме различен подход, за да предпази потребителите от потенциални вреди.

Една от ключовите препоръки в доклада е необезпечените криптоактиви да се класифицират като подобни на хазарт.

В доклада се предлага, че защото криптовалутите нямат присъща стойност и цените им колебаят значително, те следва да се регулират като хазарт, а не като финансови инструменти.

В Обединеното кралство този сектор се регулира от Комисията по хазарт, съгласно Закона за хазарт от 2005 г. В рамките на тази регулация се предоставят насоки и се прилагат мерки за предотвратяване на проблемни хазартни игри, включително за борба с прането на пари и финансирането на тероризма.

Тя обхваща различни бизнеси, като бинго зали, лотарии, игрални зали, магазини за залагания, компании за онлайн залагания и казина.

Чарлз Рандъл, бивш председател на Органа за финансово поведение (FCA), подкрепя идеята, че спекулативните криптоинвестиции са форма на хазарт и следва да бъдат съответно регулирани и облагани с данъци.

FCA също така изтъква нарастващия проблем с пристрастяването към криптохазарта и ограничения контрол, който се прилага за защита на уязвимите потребители.

Целта е да се въведат последователни разпоредби за криптоактивите и транзакциите, като те се третират еднакво. Министър-председателят Риши Сунак подчерта този подход, за да затвърди позицията на Обединеното кралство като център за криптоактиви.

Криптоиндустрията расте значително през последното десетилетие, като Обединеното кралство играе важна роля. Това може да се дължи на добре установения финансов сектор на страната, който е насърчил развитието на криптоиндустрията.

91% от пълнолетните потребители в Обединеното кралство са запознати с криптоактивите.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]