Избор на редактора

Забрана спира рекламата на хазарт в Ирландия

от BetNews

15.11.2022Рекламата на хазарт ще бъде забранена между 5:30 сутринта и 21:00 часа, като част от законопроекта за регулиране на хазарта, който беше одобрен от правителството в Ирландия.

Ще бъде наложена пълна забрана върху рекламата на хазарт в социалните медии и се предвиждат наказателни санкции за хазартни компании, които не успеят да защитят децата и уязвимите потребители, съгласно одобрените във вторник нови разпоредби.

Лишаване от свобода до осем години може да бъде наложено на висшето ръководство на хазартни компании, които не спазват новото регулиране на хазарта.

Операторите, които работят без лиценз за хазарт, също могат да получат присъда до осем години затвор.

Предложеният законопроект е най-всеобхватното законодателство за регулиране на хазарта в историята на Ирландия и се очаква да промени фундаментално правилата за индустрията, както за наземните обекти, така и за процъфтяващата онлайн индустрия.

Предвижда се създаването на регулаторен орган на хазарта, а законодателството ще въведе набор от всеобхватни мерки за защита на потребителите, проблемните комарджии и уязвимите потребители, особено децата.

Органът за регулиране на хазарта ще наложи нови правила за реклама и спонсорство във всички медии, и ще преразгледа законите за лицензиране на хазартната индустрия. Правителството планира органът да бъде създаден и да заработи през следващата година.

Залагането с кредитни карти и други стимули за хазарт също ще бъдат забранени.

Ирландската асоциация на букмейкърите, която представлява повече от 750 от 780-те пункта за залагания в Ирландия, приветства законопроекта, който според организацията дава „ясен ангажимент за регулация, обхващаща хазарта“.ОЩЕ НОВИНИ

image

Фарьорските острови – спечелени на покер от краля на Дания през 1814 година

Фарьорските острови в момента са автономна област в кралство Дания. Те са разположени между Норвегия и Исландия. В превод името означава „овчи острови“. Гербът на островите е с нарисуван овен, който най-точно символизира наименованието им. Националното знаме е бяло с кръст в червено и синьо. Това е знак за принадлежността на държавата към другите скандинавски […]

image

Машините на GeWeTe не се плашат от еврото

Иновативни системи за боравене с пари в брой, подходящи за всички при управление на игрални зали и казина. Така с едно изречение може да опишем машините на немската компания GeWeTe, които през последните 30 години се доказаха като висококачествени, сигурни и надеждни решения при обработката на пари. Още повече на прага на предизвикателството за хазартните […]

image

Диян Станев е шампион на SPT High Stakes Edition

Диян Станев стана шампион в главното събитие на Smart Poker Tour – High Stakes Edition, след като направи сделка с Мартин Цанков. Така двамата спечелиха по 69 500 лв., а титлата бе за Станев. На трето място с награда от 36 000 лв. се класира Валери Савов, а четвърти с 26 000 лв. е Костадин […]