Виртуални Спортове

България стартира с 5 победи и 1 загуба в Световното първенство по електронни спортове

от BetNews

03.12.2022С пет победи и една загуба стартира България в Световното първенство по електронни спортове в Бали. Форумът се провежда до 12 декември, като лъвовете се състезават в дисциплините Counter-Strike: Global Offensive, eFootball и Dota2.

Без загуба до момента е отборът ни по Counter-Strike: Global Offensive. В тима са Камен Костадинов (bubble), Благой Димитров (Oxygen), Християн Пиронков (REDS7AR), Дейвид Бенчев (h4rn) и Симеон Ганев (dream3r). Те вече играха срещу отборите на Унгария, Сърбия и Хърватия, като триумфират във всеки от мачовете и заслужено са на върха в група G. Следвани са от тима на Сърбия, като двата отбора се класират напред в първенството. Хърватите и унгарците са съответно на трета и четвърта позиция в групата и не продължават в надпреварата.

Сред останалите отбори, които излизат с успех от груповата фаза, са тези на Норвегия, Босна и Херцеговина, Румъния, Нидерландия, IESF (Международната федерация по електронни спортове), Чили, Хонконг, Австрия, Германия, Белгия, Монголия, Испания, Еквадор и Уелс.

Без загуба – с две победи от два мача – досега е и българският тим по Dota2. Честта на страната в него защитават Симеон Станков (failetz), Ивайло Петков (Mastermind), Стоян Костов (lil pleb), Божидар Богданов (bzm) и Иван Генов (La Joya).

Те са на първо място в група C, където се състезават срещу отборите на IESF, Тунис, Колумбия, Полша и Сирия. Към момента българските национали са записали победи срещу Колумбия и Полша.

Георги Фиков (FIKOSA) играе за страната в дисциплината eFootball, но до момента има една записана загуба от един мач срещу Малдивите. Следващите му срещи са с Пакистан, Бутан и Южна Корея.

Български отбор ще участва на световното първенство по електронни спортове
ПРОЧЕТИ


ОЩЕ НОВИНИ

image

Фарьорските острови – спечелени на покер от краля на Дания през 1814 година

Фарьорските острови в момента са автономна област в кралство Дания. Те са разположени между Норвегия и Исландия. В превод името означава „овчи острови“. Гербът на островите е с нарисуван овен, който най-точно символизира наименованието им. Националното знаме е бяло с кръст в червено и синьо. Това е знак за принадлежността на държавата към другите скандинавски […]

image

Машините на GeWeTe не се плашат от еврото

Иновативни системи за боравене с пари в брой, подходящи за всички при управление на игрални зали и казина. Така с едно изречение може да опишем машините на немската компания GeWeTe, които през последните 30 години се доказаха като висококачествени, сигурни и надеждни решения при обработката на пари. Още повече на прага на предизвикателството за хазартните […]

image

Диян Станев е шампион на SPT High Stakes Edition

Диян Станев стана шампион в главното събитие на Smart Poker Tour – High Stakes Edition, след като направи сделка с Мартин Цанков. Така двамата спечелиха по 69 500 лв., а титлата бе за Станев. На трето място с награда от 36 000 лв. се класира Валери Савов, а четвърти с 26 000 лв. е Костадин […]