Полезно

Как да печелим от залози на живо (част 1)

от Свилен Станчев

31.08.2022


Снимка


Ще разгледаме ролята на залозите на живо в хазартната индустрия. Също така ще ви запознаем с няколко съвета за печалби. Допреди появата на възможностите за онлайн залагане, единственият начин и момент, чрез който можеше да се направи залог беше преди началото на срещата. След това залозите се блокираха, а играчът търпеливо следеше и чакаше нейният край. Имплементирането на система, която позволява на играчите да правят допълнителни залози по време на мача, придаде изцяло нов аспект на спортните залози.

Залозите на живо, наричани още залози по време на игра, са възможността на залагащия да прави допълнителни залози след като събитието вече е започнало. Възможността играчите да правят залози по време на игра, в зависимост от развитието на събитията, осигури много нови емоции и по-добри преживявания на залагащите.

Най-популярните пазари за залози на живо

В следващите редове ще ви представим най-популярните пазари, свързани със залозите на живо.

Следващ голмайстор

Всички сме разглеждали пазарите за първи голмайстор и голмайстор по всяко време, но ако започнете да залагате на живо ще срещнете и такъв за следващ голмайстор. Дори несъзнателно, докато следите мача знаете кои играчи са опасни и кои имат най-големи шансове да отбележат гол. Този залог е любим на много залагащи, като дава възможност и за информиран залог при големи коефициенти.

Снимка

Снимка – Pixabay.com

Кой отбор ще вкара следващия гол

Хубавото на този залог е, че гледайки мача можете да прецените кой отбор е по-агресивен и с желание да отбележи гол. Каквото и да се е случило до този момент в срещата, пазарът за отбора, който ще вкара следващия гол, е на разположение. Ако прецените, че отборите са доволни от равенство, имате възможност и да заложите, че няма да има повече отбелязани голове.

Време на следващия гол

Залогът за времето на следващия гол е подобен на този за първия гол, който можете да направите преди начало на мача. Времената обикновено са през десет минути (1-10, 11-20 и т.н.) и коефициентите се променят с развитието на мача. Някои от най-важните неща, на които да обърнете внимание тук са: дали единият от отборите оказва натиск върху другия и колко са създадените положения през последните минути. Това са неща, които можете да знаете само ако залагате на живо, а не преди началото на мача.

Кой ще спечели следващото полувреме/гейм/сет

Полувремето е решаващ момент във всеки мач. През почивката играчите могат да анализират случилото се през първата половина, а мачът да се развие по напълно различен начин през втората половина. Някои отбори са известни и с по- доброто или по- лошото си представяне през втората половина. Почивката може да даде време на играчите да се съвземат и нагодят стила си на игра, и това важи с пълна сила не само за футбола, но и за спортове като тенис или волейбол.

Следващ гол

При този пазар, играчите поставят залог кой от двата отбора ще отбележи следващия гол в двубоя. Както при всички останали, така и при този стриктното и точно проследяване на срещата е от ключово значение и роля.

Не ви съветваме да залагате на живо, ако сте неопитни

Не залагайте на живо, ако сте нови и неопитни играчи, тъй като букмейкърите най-много печелят именно от този вид залози. От залозите на живо, както може лесно да се печели, същевременно и много лесно може да се загуби. Ако умеете да анализирате и усещате добре случващото се на терена, то имате съвсем реални шансове за постигане на  високи дългосрочни печалби.

Видове залози на живо

Залозите на живо са изключително разпространени сред играчите и все по- предпочитан начин за правене на залози. Едно от нещата, които правят спортните залози на живо толкова привлекателни, е че има много начини да заложите на едно събитие, докато букмейкърите се надпреварват да добавят все повече и да подобряват услугата.

Традиционни залози

Традиционните залози са свързани с резултата от мача (или полувремето). Това не означава само залог за това кой ще спечели срещата, а включва под/над, хендикапи и всичко в тази сфера.

Специални залози

Както наскоро споменахме в един друг наш материал свързан със специалните залози, специалният залог е залог, който не е пряко свързан с крайния резултат или резултата от срещата. Такъв залог най- често е свързан с представянето на играч, отбор или нещо, което ще се случи по време на играта. Не всички специални залози изискват умения и анализ, а са изцяло за забавление и зависят изцяло от шанса. За някои играчи специалните залози са само и единствено загуба на време, но има такива, които виждат в тях източник на забавление, а също така и на печалби.

Ето че стигнахме и до частта, в която ще ви предоставим няколко съвета и ключови компонента, свързани с печеленето чрез залози на живо.

Залозите на живо позволяват играча да поставя залози за среща, след като тя вече е започнала. По своята същност това означава, че успешният играч е редно да разполага както с познания, така и да наблюдава и анализира случващото се на терена в реално време, предвиждайки възможен развой. В много от случаите емоциите на залагащите вземат връх, а не реалният развой на събитията на терена.

Това беше първата част на статията за залози на живо. Следва продължение с още полезни съвети по темата във втора част.

Как да печелим от залози на живо (част 2)
ПРОЧЕТИ


ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]