Новини

Лечева дава на прокуратурата договори от предишното управление на спортното министерство

от BetNews

21.09.2022Всички договори от последните дни на предишното управление на спортното министерство, свързани с финансови разходи, ще бъдат дадени на прокуратурата. Това заяви в ефира на БНТ служебният министър Весела Лечева. Тя даде за пример договора за 1 млн. лева на Българския спортен тотализатор и договора за скъпия софтуер на Националната спортна база.

Спортният тотализатор е дал 2.3 млн. лева за реклама в метростанциите без да има никаква документация и визия. Отделно са подписани договори за милион и сто хиляди лева за рекламна кампания на Спортния тотализатор, срещу които е разписано само дипляни, плакати и други. Това са огромни суми, вероятно завишени и цялата процедура навява на други съмнения”, обяви преди две седмици отново по темата Весела Лечева.

Какви промени приеха депутатите за тотото
ПРОЧЕТИ

Абсолютно ненужен договор на стойност над 1.7 млн. лв. е сключен от държавното дружество “Национална спортна база” (НСБ) буквално в последния ден от управлението на Радостин Василев като министър на младежта и спорта, твърдят от министерство на спорта.

Софтуер за над милион лева

“Това, което през последните дни и седмици се опитват да наложат, че Националната спортна база едва ли не работи на тефтер и че няма дигитализиране на всички процеси, това е меко казано е лъжа. Това беше един изключително скъпо струващ софтуерен продукт. Абсолютно ненужен за размерите, капацитета и потенциала на дружествата. Самият факт, че собственикът на фирмата поиска да бъде разтрогнат този договор показва за начина, по който е бил проведена цялата процедура, за стойността на продукта”, заяви служебният министър на спорта.

Договорите (за софтуерния продукт и лицензиите към него) са сключени от НСБ на 1 август 2022 г. (б.р. – това е денят, в който президентът Румен Радев издаде указа си за назначаване на служебно правителство). Те са подписани от изп. директор на подопечното на ММС дружество Венцислав Петков и са за общо 1 746 600 лева, с включен ДДС.

Промените в Закона за хазарта ще доведат до повече пари за българския спорт, каза министър Весела Лечева
ПРОЧЕТИ

Договорите отиват при прокуратурата

Лечева уточни, че по отношение на разходите в последните дни преди да предадат властта, предишното управление в Спортния тотализатор и всички договори, разписани в Националната спортна база, всичко това ще бъде предоставено на прокуратурата.

Припомняме, че служебният министър освободи от длъжност изпълнителния директор и членовете на Управителния съвет на ДП „Българския спортен тотализатор“ и назначи ново ръководство.

Лечева освободи Александър Тодоров. Като спортен министър Радостин Василев назначи Тодоров, който се отказа от депутатския си мандат, за да оглави Българския спортен тотализатор.

Весела Лечева смени шефовете на тотото
ПРОЧЕТИ

 ОЩЕ НОВИНИ

image

Фарьорските острови – спечелени на покер от краля на Дания през 1814 година

Фарьорските острови в момента са автономна област в кралство Дания. Те са разположени между Норвегия и Исландия. В превод името означава „овчи острови“. Гербът на островите е с нарисуван овен, който най-точно символизира наименованието им. Националното знаме е бяло с кръст в червено и синьо. Това е знак за принадлежността на държавата към другите скандинавски […]

image

Машините на GeWeTe не се плашат от еврото

Иновативни системи за боравене с пари в брой, подходящи за всички при управление на игрални зали и казина. Така с едно изречение може да опишем машините на немската компания GeWeTe, които през последните 30 години се доказаха като висококачествени, сигурни и надеждни решения при обработката на пари. Още повече на прага на предизвикателството за хазартните […]

image

Диян Станев е шампион на SPT High Stakes Edition

Диян Станев стана шампион в главното събитие на Smart Poker Tour – High Stakes Edition, след като направи сделка с Мартин Цанков. Така двамата спечелиха по 69 500 лв., а титлата бе за Станев. На трето място с награда от 36 000 лв. се класира Валери Савов, а четвърти с 26 000 лв. е Костадин […]