Избор на редактора

Най-големите български покер успехи от края на лято 2022

от Диян Костадинов

10.10.2022Това лято беше наситено със страхотни емоции на покер сцената. Проведоха се няколко големи фестивала в България, а родните топ играчи постигнаха много престижни успехи в чужбина на световни форуми. В покер раздела на сайта BetNews.bg ви запознахме своевременно за най-значителните от тях.

Тук ще направим едно обобщение и ще ви запознаем с още от най-големите успехи, които българските играчи постигнаха през месеците август и септември.

Започваме с фантастичната победа на Димитър Данчев, който в края на август стана шампион на събитието $10 000 No Limit Hold’em – Heads Up Championship ONLINE (Online Bracelet Event #10), част от Световните Серии по Покер WSOP ONLINE 2022.

Това е поредна златна гривна за българин през тази година, което е уникално постижение за родните ни играчи. Успехът донесе на Димитър почти 328 хил. долара.

Малко преди това Данчев спечели и награда от над 60 хил. евро за 10-то си място на 25 000 No Limit Hold’em (Event #41) на Европейския покер тур EPT Barcelona.

Продължаваме със страхотното представяне на Фахредин Мустафов – Фери, който достигна до второто място на турнира Triton Super High Roller $25 000 NL Holdem и спечели рекордните в неговата кариера 557 хил. долара.

Това се случи през първите дни на септември в казино Мерит в Кипър. Българинът игра отлично, като отстрани много играчи и отстъпи единствено пред легендарния Патрик Антониус, който стана шампион. С това си класиране Фахредин вече има спечелени над 3,2 милиона долара от турнири на живо и излезе на 2-ро място в българската ранглиста по приходи.

Фахредин Мустафов с рекордна печалба в Кипър
ПРОЧЕТИ

През август Огнян Димов стана 4-ти на два от турнирите на EPT Barcelona2100 No Limit Hold’em (Event #35) и €3150 No Limit Hold’em (Event #59), които му донесоха награди от съответно 33 700 и 36 470 евро.

На същия Европейски покер тур, Огнян влезе в парите и на още няколко турнира. Най-голяма печалба му донесе 19-то място на 10 300 No Limit Hold’em – EPT Barcelona High Roller (Event #51), за което спечели награда от над 44 хил. евро.

На EPT Barcelona през август, Юлиян Колев се класира 3-ти на турнира 1050 No Limit Hold’em – Hyper Turbo (Event #46). Наградата му за успеха бе над 28 хил. евро. Тази година е изключителна успешна за Юлиян, като най-големият му връх беше златната гривна от WSOP 2022.

Юлиян Колев шампион и с награда от над 1 милион долара от турнир на Световните серии по покер 2022
ПРОЧЕТИ

Завършваме с чудесното представяне на Стоян Обрешков на WSOP ONLINE 2022, където влезе в парите на цели 11 турнира. Най-голямата награда от тях са близо 80 хил. долара за 25-то му място на $5 000 No Limit Hold’em – WSOP Online Main event (Online bracelet event #33), което се случи в края на месец септември.

2022 година е безспорно една от най-успешните за българския покер. През следващите месеци предстоят още няколко големи събития. Може да следите за всичко най-интересно в Покер раздела на сайта BetNews.bg и социалните канали на медията.ОЩЕ НОВИНИ

image

Фарьорските острови – спечелени на покер от краля на Дания през 1814 година

Фарьорските острови в момента са автономна област в кралство Дания. Те са разположени между Норвегия и Исландия. В превод името означава „овчи острови“. Гербът на островите е с нарисуван овен, който най-точно символизира наименованието им. Националното знаме е бяло с кръст в червено и синьо. Това е знак за принадлежността на държавата към другите скандинавски […]

image

Машините на GeWeTe не се плашат от еврото

Иновативни системи за боравене с пари в брой, подходящи за всички при управление на игрални зали и казина. Така с едно изречение може да опишем машините на немската компания GeWeTe, които през последните 30 години се доказаха като висококачествени, сигурни и надеждни решения при обработката на пари. Още повече на прага на предизвикателството за хазартните […]

image

Диян Станев е шампион на SPT High Stakes Edition

Диян Станев стана шампион в главното събитие на Smart Poker Tour – High Stakes Edition, след като направи сделка с Мартин Цанков. Така двамата спечелиха по 69 500 лв., а титлата бе за Станев. На трето място с награда от 36 000 лв. се класира Валери Савов, а четвърти с 26 000 лв. е Костадин […]