Любопитно

Най-известните български водещи на TV игри с печалба (ЧАСТ 3)

от Николай Чочев

12.12.2021Благодарение на труда на известните български водещи, някои от най-популярните телевизионни предавания, се задържаха на екран в продължение на години, и дори десетилетия.

BetNews.bg състави списък с най-известните домакини на телевизионни игри с печалби, като прегледа различни медийни източници и уебсайтове.

Време е да го завършим с водещите на едни от най-обичаните предавания в българския ефир!

Румен Луканов – първата му значима изява на екран е в „Сблъсък“

Преди да се превърне в лицето на любима на българските зрители телевизионна игра, Луканов работи зад кадър в „Супершоу Невада“ и също в други тв предавания. Едва ли всички си спомнят, но първата значима поява на екран на Румен Луканов не е “предаването с кутиите”, а в шоуто „Сблъсък“, продуцирано от Иван Христов и Андрей Арнаудов. Ролята на мистериозния образ с черен костюм и тъмни очила, който той играе е да оспорва гледните точки на участниците на ринга.

Лицето на Румен Луканов обаче, става все по-разпознаваемо след септември 2005 г., когато става водещ на телевизионната игра „Сделка или не“, излъчвана по Нова телевизия. Заедно с Жасмина Тошкова той води единственото предаване, в което всичко се решава не от това колко и какви са знанията на участника в дадена област, а от неговия късмет. С няколко прекъсвания излъчването на “Сделка или не” приключва през януари 2018 г.

Докато предаването „Сделка или не“ е на пауза Луканов е водещ на играта „Колелото на късмета“, която се излъчва през 2010 г., отново по Нова телевизия.

Най-известните БГ водещи на телевизионни игри с печалби (Част 1)
ПРОЧЕТИ

Ники Кънчев – един от най-популярните и обичани водещи

Снимка blitz.bg

Несъмнено един от най-популярните водещи на телевизионни игри, а и не само е Ники Кънчев. Той е водещият, без който българската версия на популярната телевизионна игра “Кой иска да бъде милионер?” нямаше да бъде същата. От май 2001 г. Кънчев започва да води “Стани богат” по Нова телевизия. Той е водещ на всички сезони на предаването в периода 2004-2008 г. През годините броят на участниците и жокерите варира, но най-значителната промяна се оказва увеличаването на голямата награда от 100 000 на  200 000 лева. С няколко паузи форматът продължава да се излъчва и до днес, но след 2008 г. вече с различни водещи, като последният е Михаил Билалов, който споменахме в първата част на “Най-известните водещи на телевизионни игри с печалби”.

Славата си Ники Кънчев определено дължи на “Стани богат”, но пък избира да не оставя това да бъде единствената телевизионна игра с печалби, на която е бил водещ. Той става част от екипа на предаванията “SMS за милиони”, “Да ти паднат сто хиляди” и “Един срещу друг”, също в в качеството си на тв водещ.

Владо Карамазов раздава печалби на рекордна стойност

Снимка dir.bg

Владо Карамазов е талантлив актьор, продуцент и фотограф – и да, той също е сред най-известните водещи на телевизионни игри. С развитието на телевизионната лотария у нас и предишния си опит като водещ на няколко други формата с награден фонд, Карамазов решава да приеме предложението за водещ на “Бинго милиони” – лотарията, която започва да се излъчва на 24 януари 2015 г. по BTV.  Карамазов и неговата асистентка моделката Райна Караянева, раздават рекордни печалби на обща стойност  34 млн. лева.

По-късно през същата година на 21 ноември, уникалното шоу се завръща с нов сезон и ново име – „Лотария България”, но за щастие водещият пък успява да запази своето място.

Най-известните български водещи на телевизионни игри с печалби (ЧАСТ 2)
ПРОЧЕТИ

Лина Златева – една от най-усмихнатите водещи

Снимка blog.bg

Няма как да не завършим своята класация с една от най-усмихнатите водещи в българския ефир. Това е актрисата Лина Златева, която няколко години беше водеща на телевизионни игри с печалби, които забавляваха зрителите в късните следобедни часове. Нейната кариера в телевизията включва участия в предаванията „Големият въпрос“ (2006 – 2008) и „Ва Банк“ (2008 – 2009), като и двете се излъчват по Нова телевизия.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]