Любопитно

Най-известните БГ водещи на телевизионни игри с печалби (Част 1)

от Николай Чочев

14.11.2021Известните личности винаги намират начин да са близо до феновете

Все повече известни личности избират да водят телевизионни игри, когато са на върха на своята кариера. И не само заради доброто заплащане, но  също и заради възможността да бъдат все по-близо до своите фенове.

Михаил Билалов

Популярният у нас актьор Михаил Билалов се превъплъщава в ролята на телевизионен водещ на една от най-обичаните телевизионни игри за всички времена – “Стани богат” (“Who Wants to Be a Millionaire”). Тя стартира през 2001 г. по Нова телевизия с водещ Ники Кънчев. През 2018 г. обаче Михаил Билалов приема предизвикателството на БНТ да участва в предаването, когато шоуто се завръща в ефир. Той остава водещ и след като предаването се мести в BTV.

Телевизионната игра има за цел да изпита интелектуалните качества на участниците, като същевременно запознава зрителите с интересни факти. Според правилата на играта с всеки следващ въпрос нивото се усложнява, а печелившата сума се покачва, като максималната парична награда може да достигне 1 милион лева.

Най-известните български водещи на телевизионни игри с печалби (ЧАСТ 2)
ПРОЧЕТИ

Башар Рахал

 Българският актьор от арабски произход е изключително поласкан, когато получава обаждане за явяване на кастинг за водещ на шоуто “Следващият, моля”. Неговото вълнение е породено от по-ранното му запознанството с телевизионната игра в италианския ѝ вариант “Avanti un altro”. Възхищава се на стила, поведението на екрана и чувството за хумор на Паоло Бонолис, който води формата в Италия. И това го кара да вярва, че и той ще се справи с ролята на ТВ водещ, което и по-късно през 2013 г. с пускането на предаването в ефир се случва.

В играта участниците се нареждат на опашка и водещият трябва да извиква първия по ред, за да му зададе 4 въпроса на определена тема. Той следва да отговори на 3 от тях, за да продължи да се бори за наградата. Ако участникът даде два грешни отговора в една тема, той губи и отстъпва ред на следващия.

Най-известните български водещи на TV игри с печалба (ЧАСТ 3)
ПРОЧЕТИ

Захари Бахаров

 Отново от театралната сцена в света на телевизионните игри, се впуска и друг актьор от сериала “Под прикритие” – Захари Бахаров. Приемането на поканата да бъде ТВ водещ на гейм шоуто “Национална лотария” определено е добре обмислено решение.

Наградният фонд на предаването е с нечувани за телевизионните игри в България суми. Продуцентите успяват да организират едно наистина мащабно шоу, отговарящо на световните стандарти в този жанр, но предаването пада от ефир през 2020 г., след като парламентът гласува забраната на частните лотарии.ОЩЕ НОВИНИ

image

Фарьорските острови – спечелени на покер от краля на Дания през 1814 година

Фарьорските острови в момента са автономна област в кралство Дания. Те са разположени между Норвегия и Исландия. В превод името означава „овчи острови“. Гербът на островите е с нарисуван овен, който най-точно символизира наименованието им. Националното знаме е бяло с кръст в червено и синьо. Това е знак за принадлежността на държавата към другите скандинавски […]

image

Машините на GeWeTe не се плашат от еврото

Иновативни системи за боравене с пари в брой, подходящи за всички при управление на игрални зали и казина. Така с едно изречение може да опишем машините на немската компания GeWeTe, които през последните 30 години се доказаха като висококачествени, сигурни и надеждни решения при обработката на пари. Още повече на прага на предизвикателството за хазартните […]

image

Диян Станев е шампион на SPT High Stakes Edition

Диян Станев стана шампион в главното събитие на Smart Poker Tour – High Stakes Edition, след като направи сделка с Мартин Цанков. Така двамата спечелиха по 69 500 лв., а титлата бе за Станев. На трето място с награда от 36 000 лв. се класира Валери Савов, а четвърти с 26 000 лв. е Костадин […]