Избор на редактора

Сингъл залози: съвети за начинаещите играчи (Част 2)

от Свилен Станчев

28.11.2022Продължаваме с темата за сингъл залозите, като в днешната ни статия ще ви представим най-популярните и най-често срещаните такива сред играещите.

Сингъл залог за краен изход

Това е един от класическите примери за сингъл залози. Когато играят изявен фаворит и изявен аутсайдер, като Байерн Мюнхен и Бохум, коефициентите биха били 1.30 за победа на Байерн, 8.00 за равен и 12.00 за победа на гостите. В такива случаи няма особен смисъл да търсим такъв тип залог, тъй като коефициентът за фаворита е много нисък. От друга страна шансовете за изненада гостът да победи са сведени до минимум. Препоръчваме в такива случаи да се насочите към Live залозите. Има резон, когато резултатът на почивката е равен, да заложите на фаворита при добра негова игра, като в такива случаи коефициентът за краен успех на фаворита значително се повишава.

Друг пример, който можем да дадем за класически залог на сингъл, това е равния резултат (X). Такива залозиха биха били удачни, когато се срещат отбори с изравнени сили, като Реал Мадрид и Атлетико Мадрид, където коефициентите биха били следните: 2.20 за Реал, 3.50 за равен и 2.80 за Атлетико.

Сингъл залог с Хендикап

Много често коефициентите за победа на фаворитите са изключително ниски, докато хендикап опцията предлага значително по-високи коефициенти. Рискът обаче е, че има и възможности за евентуална загуба. Съветваме в този случай отново да прибегнете до Live залог, за да може да следите развитието на срещата в реално време и да направите правилния залог.

Друг популярен залог на хендикап е Х ХК. Той се препоръчва, когато играят два равностойни съперници, но единият от тях има известно преимущество пред другия. В такива случаи, ставките най-често са в диапазона 3.00 – 4.00.

Сингъл залог за голове

Друг от класическите примери за сингъл залози. В най-масовия случай шансовете ви за печалба са 50/50, когато поставяме най-известния залог сред тези за голове, “под/над”. Разбира се, безкрайно важно е да направим проучване в кои първенства падат най-много голове и кои отбори регистрират най-много такива в своите мачове. Има случаи, в които през първото полувреме по една или друга причина отборите не успяват да си вкарат гол, а през втората част падат то 2,3 или повече попадения.

Към него може да добавим и друг от популярните и любопитни единични залози, “Двата отбора да отбележат гол”, като много често тази опция се оказва печеливша. При него ставките варират в границите 1.80 – 2.20. Възможностите за печалба отново са 50/50.

Сингъл залог Двоен шанс

Този тип залог набира все по-голяма популярност през последните години, защото чрез него играчите могат да си осигурят застраховка на залога. Дори да играе изявен фаворит срещу аутсайдер, ставката за победа на фаворита или равен резултат е достатъчно добра и заслужаваща си залог.

Сингъл залог за Картони

Тук, както и в сингъл залозите за голове, главна роля и значение играе проучването на отборите, техните силни и слаби страни, както и нрава и емоциите на играчите в дефанзивен план. За всички е известно, че има състезатели, а също така и цели отбори, които практикуват по-груб футбол, изпълнен с множество единоборства. Всички те са пряко уязвими и засегнати от това да бъдат декорирани в жълто или червено, от който и да е съдия.

Възможностите за залог са много, но ви съветваме да залагате на тях преди началото на двубоите, тъй като картон показан в началото на срещата, значително понижава коефициентите още в самото й начало.

Сингъл залог за Корнери

Друг от най-популярните и предпочитани пазари за Сингъл. Този пазар дава огромно предимство, защото чрез него можете да залагате на отделни минути, полувремена, както и конкретни периоди от срещата. Друго предимство е, че преди да е свършила срещата, залогъг ни може да бъде отбелязан като печеливш или губещ.

Разнообразието на пазари за корнери е огромно, но най-разпознаваемият и разпространен сред играчите Под/Над брой корнери. Най-разумният вариант при него е да се залага на живо.

Например: Играят Наполи и Специя. Гостите вкарват попадение до 10-тата минута. Натискът за отбора аутсайдер ще бъде голям и респективно корнерите, които Наполи ще изпълни до края на срещата.

Сингъл залози: съвети за начинаещите играчи (Част 1)
ПРОЧЕТИ


ОЩЕ НОВИНИ

image

Фарьорските острови – спечелени на покер от краля на Дания през 1814 година

Фарьорските острови в момента са автономна област в кралство Дания. Те са разположени между Норвегия и Исландия. В превод името означава „овчи острови“. Гербът на островите е с нарисуван овен, който най-точно символизира наименованието им. Националното знаме е бяло с кръст в червено и синьо. Това е знак за принадлежността на държавата към другите скандинавски […]

image

Машините на GeWeTe не се плашат от еврото

Иновативни системи за боравене с пари в брой, подходящи за всички при управление на игрални зали и казина. Така с едно изречение може да опишем машините на немската компания GeWeTe, които през последните 30 години се доказаха като висококачествени, сигурни и надеждни решения при обработката на пари. Още повече на прага на предизвикателството за хазартните […]

image

Диян Станев е шампион на SPT High Stakes Edition

Диян Станев стана шампион в главното събитие на Smart Poker Tour – High Stakes Edition, след като направи сделка с Мартин Цанков. Така двамата спечелиха по 69 500 лв., а титлата бе за Станев. На трето място с награда от 36 000 лв. се класира Валери Савов, а четвърти с 26 000 лв. е Костадин […]