Избор на редактора

Twitch официално забранява излъчването на хазарт от 18 октомври, покерът и спортните залози остават разрешени

от BetNews

22.09.2022Излъчването на хазарт в стрийминг платформата на геймърите Twitch, се забранява. Промяната влиза в сила от 18 октомври, съобщават от сайта, собственост на Amazon.

Забраната се насочена към стриймването на криптохазарт

Това означава, че потребителите вече няма да могат да предават на живо на публиката как залагат онлайн на ротативки, в уебсайтове с рулетки и зарове, които не са лицензирани в САЩ. По думите на представителите на Twitch, цитирани от CNBC, допустими за стрийм ще са все пак сайтовете, чиято дейност е разрешена както в Щатите, така и в „други юрисдикции, които осигуряват достатъчна защита на потребителите“. Повече подробности около това изключение обаче не са посочени.

Решението води до забрана на излъчване от сайтове като Stake.com, Rollbit.com и Duelbits.com. В съобщението на компанията се посочва, че списъкът ще бъде увеличаван в бъдеще. Все пак позволени за стрийм остават занимания като покер, спортни залози и фентъзи спортове.

До изключването на хазартни дейности от съдържанието на стрийминг платформата се стигна, след като редица популярни потребители заплашиха, че ще бойкотират сайта при липса на реакция. Както Betnews.bg писа, последният повод за отправените призиви бе стриймърът Ейбрахам Мохамед, известен като ItsSliker или накратко Sliker. Той бе обвинен, че именно заради хазарта, който излъчва и в платформата, е натрупал дългове за стотици хиляди долари с истории за замразени банкови сметки и други неволи.

Измама на стриймър за $300 000 предвизвика призиви за забрана на хазарт в Twitch
ПРОЧЕТИ

Основните критики срещу Twitch бяха свързани с малолетната аудитория на сайта

Ненавършилите пълнолетие потребители на платформата не само могат да следят залаганията на своите любими стриймъри, но чрез нея можеха и сами да участват в хазарт, което е в противоречие със закона. По данни на Bloomberg, въпреки че основният фокус на Twitch са видеоигрите, криптохазартът е достигнал до топ 7 на най-гледаното съдържание в сайта.

От 18 октомври всички с акаунт в Twitch вече няма да могат да препращат свои последователи към сайтове с онлайн ротативки и рулетки, да ги препоръчват и да раздават т.нар. „промо кодове“, свързани с тях.

Колко печели на месец най-високоплатеният геймър в Twitch
ПРОЧЕТИ


ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]