Избор на редактора

Съвети за спортни залагания: топ изпитани практики (Първа част)

от Свилен Станчев

19.12.2022Да бъдете успешни в залаганията въобще не е лесно, но не е невъзможно, ако гледате на тях в дългосрочен план (тоест “да бъдете на плюс”), както и ако имате стратегия и я следвате. Както във всичко в живота, така и в залаганията няма лесен и пряк път към успеха, но следвайки следващите съвети бихте имали повече печалби, отколкото загуби в дългосрочен план.

Търсете стойностни залози

Това означава да търсите срещи с коефициенти, които са по-високи от реалната вероятност – това, на което залагате да се реализира и да спечелите. Търсете събития, в които пазарът “клони” в определена посока – например коефициентът за фаворита е прекалено нисък, а този за аутсайдера е завишен. В такъв случай има стойност (value bet) в това да се заложи на аутсайдер.

Друг ясен и често срещан пример: отборът, който следите, е имал тежка серия незадаволителни мачове срещу отбори, които са много неудобни, защото играят прибрани много назад. Но сега се изправя срещу тим, който е много открит и очаквате нещата да са коренно различни.

Три ефективни стратегии за печалби от спортни залози
ПРОЧЕТИ

Така често коефициентът за вашия отбор ще е по-висок от реалната вероятност те да спечелят. Съответно имате възможност за стойностен залог.

Следващият пример за стойностен залог е от тениса. Фаворитът, в когото вярвате изпитва трудност в първите геймове и допуска пробив. Коефициентът за негова победа рязко се вдига веднага, често това е добра възможност за value залог.

Калкулирайте собствени коефициенти

Умението да смятате коефициентите, за което и да е събитие, е тясно свързано с търсенето на стойността в залозите. По-просто казано, това означава вие сами да можете да прецените реалните коефициенти и да проверите дали някой от букмейкърите на пазара предлага по-висок коефициент от вашия.

Проучете математиката зад залозите

Ако сте отделели време и усилия да разберете value bet и какви предимства може да ви донесе, в такъв случай със сигурност разбирате и ролята на математиката. Изключително важно е да разбирате коефициентите, да може да откривате къде са добрите сделки конкретно за вас. Разбира се, без задълбочени познания и опит в спорта, който залагате, няма как да сте добри, но и математиката играе много важна роля.

Работете много, търсете и анализирайте информация

Много играчи са на принципа “за спорта” и залагат хаотично без ясна визия, цел/цели и стратегия, като това е един от сигурните начини да сте от страната на губещите. Ако обаче искате да се занимавате сериозно и да имате дългосрочни печалби, трябва да посветите време и усилия в това кои събития избирате, на кои коефициенти залагате и с какви суми и т.н.

Търсете активно информация и съвети, вземайте под внимание статистиката и историята. Следете нашите прогнози, изготвяни от нашият специалист и дългогодишен спортен журналист Кирил Лулев.

Избягвайте избиването, когато сте на загуба

Трябва да споменем т.нар. “избиване”, когато сте на загуба. Ако някога през живота си сте залагали или сте прекарали време около хора, които залагат, едва ли сте пропуснали да чуете как след загубен залог или поредица от загуби някой иска да “избие”, за да не е на загуба на края на деня.

Повече от ясно е, че на никого не му е приятно когато губи, но преследването на печалба всеки ден, когато става дума за залози е напълно невъзможно, а от друга страна е и сигурен начин да загубите още повече от своите пари.

Регистър на хазартно уязвимите лица: всичко, което трябва да знаете
ПРОЧЕТИ

Като за начало, едва ли има много играчи които разполагат с безкрайно висока банка пари за залагане и съответно, ако винаги се опитвате да избивате загубите си ,в даден момент парите свършват.

Също така мисленето в такъв момент е насочено към търсене на бърза възвръщаемост, независимо от риск, коефициент, както и дали залогът е value bet и др., като точно това в повечето случаи е сигурен начин за още загуби.

Макар да изглежда лесно отстрани да бъде даден такъв съвет и да е много трудно чисто психологически да бъде постигнато, то подтикът да не сте на загуба в на края на деня е много силен и е основен проблем сред  играчите. Справянето с подобен тип ситуации е важна стъпка към дългосрочен успех в залозите.

Винаги има утре!

Играчите, които успяват да се концентрират в залагането дългосрочно, със сигурност ще са по-добри в това да намират добрите залози. Макар практически да е невъзможно да печелят всеки ден, накрая ще са винаги възнаградени и доволни от залозите си.

Това беше първата част на статията за изпитани практики в спортните залози. Ще продължим с още полезни съвети по темата във втора част.

Най-важните истории в хазарта от изминалата седмица (12-18 декември)
ПРОЧЕТИ


ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]