Новини

Най-важните истории в хазарта от изминалата седмица (12-18 декември)

от BetNews

19.12.2022Първата по рода си българска онлайн медийна платформа BetNews.bg предоставя новогодишен подарък на всички игрални зали и казина в България.

Заради постигнатите успехи и с желание за повече постижения на целия бранш, до 31 декември всеки собственик или управител може да заяви регистрация на своя обект напълно безплатно в Националната хазартна карта BetGuide без задължителни покупки на планове и скрити такси.

Станете част от националната хазартна карта на България безплатно
ПРОЧЕТИ

Хазартният бранш ще спре да съобщава размерите на парични и предметни награди в рекламите си от следващата година. Това е форма на саморегулация в сектора, като липсата на информация за размерите на наградите и бонусите засяга търговските съобщения в радиа и телевизии, както и външните реклами. Целта на мярката е да се избегне внушаване на обещания за щастлив живот и решаване на всички проблеми чрез залагания

Хазартът спира да съобщава размерите на парични и предметни награди в рекламите си
ПРОЧЕТИ

Тази седмица публикувахме две видеа с интервюта на представители на хазартния бизнес, участници в изложението BEGE 2022, което се проведе преди броени дни.

Мило Борисов: Следващата година няма да е лесна, защото навлизаме в рецесия (ВИДЕО)
ПРОЧЕТИ
Милена Цанкарска: Годината беше динамична и успешна за CT Interactive (ВИДЕО)
ПРОЧЕТИ

От 12 декември Националната агенция за приходите (НАП) приема заявления за вписване в регистъра на уязвимите лица.  Приходната агенция подновява воденето и предоставянето на достъп до регистър на уязвими лица, съгласно  Закона за хазарта.

Той не е публичен, като достъп до него имат само ограничен брой служители, определени от изпълнителния директор на приходната агенция и хазартните оператори.

Всяко лице, което смята, че има проблем с хазарта, както и лицата, чието социално положение и/или равнище на доходи може да ги направи по-податливи към участие в хазартни игри и развиване на хазартна зависимост, могат да се впишат в регистъра, с цел забрана или недопускането им до участие в хазартни игри.

Регистър на хазартно уязвимите лица: всичко, което трябва да знаете
ПРОЧЕТИ

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СЪБИТИЯ:

Вижте най-добрите коледни партита в игралните зали на Magic Bet
ПРОЧЕТИ


ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]