Избор на редактора

10-те най-четени статии на BetNews за 2022

от BetNews

02.01.2023Интересът към хазартните новини не е константна величина – силно зависи от наличието на големи успехи, събития и конкуренция. Промените през последните две години се оказаха трайни и наложените тенденции продължават да се отразяват на развитието на бранша и в момента. И 2022 година, в която отмина ковид епидемията, беше изпълнена с развитие на онлайн гейминга.

В началото на годината, през която BetNews продължи да расте и да предлага още по-интересно и разнообразно съдържание, обръщаме поглед назад, за да отличим най-популярните публикации в сайта.

Топ 10 на най-четените новини:

Скоростта, с която браншът се развива, е впечатляваща и ако допреди няколко години беше немислимо българско игрално дружество да излезе на борсата, то това вече е реален факт. За първи път фирма от игралната индустрия в България излезе на Българска фондова борса. Компанията “Телематик Интерактив България” ЕАД, която развива онлайн бранда Palms Bet, още с листването си на борсата влезе в топ 20 на компаниите с най-голяма пазарна капитализация, след като набра 16 млн. лева на първичното си предлагане, за да ги инвестира в международната си експанзия.

Първа компания от игралния сектор излиза на фондовия пазар
ПРОЧЕТИ

През годината BetNews.bg стартира свое тв студио, в което кани интересни събеседници. Първият гост в студиото на BetNews.bg е Ангел Ирибозов, председател на Българската търговска асоциация на производителите и операторите в игралната индустрия и главен изпълнителен директор на Balkan Gaming Expo. Той е заемал висши управленски длъжности в различни дружества в игралния сектор, а също във водещи застрахователни и пенсионно-осигурителни компании.

Ангел Ирибозов: Игралният сектор е основен за икономиката на всяка държава /ВИДЕО/
ПРОЧЕТИ

Интересът към хазартната зависимост и породилите се въпроси ни накараха да навлезем по-дълбоко в темата и да разказваме за етапите, през които преминава зависимият.

Психологът Таня Запрянова: Етапите на хазартната зависимост и как да се предпазим от нея
ПРОЧЕТИ

Промените в Закона за хазарта, касаещи ДП “Български спортен тотализатор” (БСТ), също вълнуваха читателите на BetNews. С гласуваните промени, се разшири обхватът на хазартните игри, организирани от тотализатора, като към тях се включат и игри със залагания върху случайни събития и със залагания, свързани с познаване на факти.

Промени в Закона за хазарта: Тотализаторът влиза в конкуренция с букмейкърите
ПРОЧЕТИ

Случващото се с футболния отбор на Левски нямаше как да не бъде тема. Интервюто ни със Станимир Стоилов беше сред най-четените седмици наред. Как треньорът на Левски успява по неговия си начин да накара футболистите да играят добър футбол, приятен за окото и не на последно място резултатен.

Станимир Стоилов: Във футбола, който обещава резултати, обикновено лъже
ПРОЧЕТИ

Pragmatic Play, която разработва софтуер за онлайн залагания, влезе в България. Онлайн казино студиа на компанията се намират в ж.к. “Дружба” 1. Те се помещават в бившата сграда на Еником М, която се намира на 5 минути от метростанция “Дружба” и разполага със собствен паркинг.

Световен бранд открива стотици работни места в София
ПРОЧЕТИ

Игрални зали и казина си връщат такси от 25 000 до 100 000 лева след спечелени дела за недължимост на таксата за издаване и поддържане на лиценз за организиране на хазартни игри. Националната агенция по приходите в резултат на съдебните решения, с които се отменят отказите за връщане на таксите, вече се произнася с решения за тяхното връщане чрез плащането им по сметка на организатора.

Адвокат Кирил Груйчев: Игрални зали и казина осъдиха НАП, връщат си такси до 100 000 лева
ПРОЧЕТИ

Тринайсетото издание на Балканското изложение на игралната и развлекателната индустрия BEGE 2022 демонстрира най-новите постижения в сферата, разгръщайки се върху площ от 7800 кв. м в Интер Експо Център в София. Мащабното събитие, провело се на 23-ти и 24-ти ноември, срещна 85 компании-изложителки от три континента.

Игралната индустрия се събра на BEGE 2022 (ГАЛЕРИЯ)
ПРОЧЕТИ

Националната агенция за приходите отново приема заявления за вписване в регистъра на уязвимите лица.  Приходната агенция подновява воденето и предоставянето на достъп до регистър на уязвими лица, съгласно  Закона за хазарта. Той не е публичен, като достъп до него имат само ограничен брой служители, определени от изпълнителния директор на приходната агенция и хазартните оператори.

Регистър на хазартно уязвимите лица: всичко, което трябва да знаете
ПРОЧЕТИ

В края на годината новината, че данъчните ще събират информация не само за облагаемите, а и за необлагаемите доходи, също събра интерес. Нововъведението е факт след промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, които парламентът прие на второ четене. В приходната агенция ще бъде направен регистър на всички получени доходи.

Доходите от хазарт над 5000 лeва ще бъдат обявявани в НАП
ПРОЧЕТИ


ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]